Säsongens andra scratchvinst!

Yes, jag vann tjejernas stratchpris på Daniel Bäck Classic idag. Känner mig rikigt nöjd över vinsten, dock kunde spelet ha fått varit lite bättre. Jag fick ett dussin V1 som pris. Om jag jämför förra säsongen med den hittills känner jag att jag har utvecklats genom att jag harhöjd min lägsta nivå. Nu när jag spelar halv bra blir scorerna inga katastrofer (idag gick jag 79). Kännsriktigt bra att se och känna en utveckling för det vill jag verkligen göra eftersom jag tränar väldigt mycket.

På första 9 hålen idag gjorde jag 6 st helt okej par. Men sen var det tre hål som jag inte riktigt vet vad som hände. Jag gjorde två dubblar och en trippel, riktigtdåligt. Om man bortser från de hålen spelade jag stabilt och kan därför vara ganska nöjd. Kändes skönt att jag lyckades hitta bollträffen de sista 4 hålen. Det är den som ´jag har letat efter lite på sista tiden. Nu gäller det att träna ännu hårdare för att få fler pusselbitar att falla på plats. Jag ska nu ligga i hårdträning de två kommande tävlingarna för att vara i bra form till DM och Skandia Tour.

Riktigt skönt är det nu att det inte är långt kvar till sommarlov. Jag har två prov och ett nationellt prov kvar innan jag helt kan slappna av. Det tråkiga med det kommande sommarlovet är att jag inte kommer träffa golfklasskompisarna varje dag, samt tränarna jag har i Uppsala. Självklart kommer vi träffas ute på tävlingar i sommar, men på ett sätt känns detlite tråkigt.

Nu ska jag ta och packa iordning alla grejer tills imorgon och sen ta och gå och lägga mig.
Sov gott!!


Underbart sommarväder!

Klarblå himmel, strålande sol och runt 25 grader. Den här dagen kan inte bli annat än bra. Just nu sitter jag och äter ltie lunch, pasta och köttfärsås för att ladda upp med energi till dagens golfträning. Jag sov ganska länge idag, till kl. 10 vilket beror på att jag inte kom en först halv 3 i natt. Igår kväll hade vi avslutning med golfarna i Hallstavik vilket var riktigt skoj. Vi åt riktigt god mat och sen körde vi en mycket rolig mångkamp bestående av: Guitar Hero, vipp-skateboard (den hade bara två hjul), en hjuling, stegräknaren, kubb och skjuta mål på mål vaktan.....(kommer inte ihåg vad han hette). allt detta var riktigt roligt, dock så förlorade mitt lag. Kvällen avslutades med lite korta humorklipp och ett bättre slut kunde det inte ha blivivt på den kvällen.

Vi lämnde Hallstavik vid kl.23. det blev precis att jag inte hann med 00.15 bussen så då var det bara att gå och sätta sig och vänta på nästa buss som gick om en timme. Emil var kvar på stationen ett tag så vi kunde sitta och prata lite innan han åkte. När bussen väl kom blev jag "rånad", haha nej men shit va dyrt det var att åka nattbuss, det kostade hela 100 kr. Menmen det var det värt för en rolig kväll.

Nu ska jag så fort jag har ätit klart sticka upp på golfen och träna i det underbara vädret. Vi har träning med elit-laget kl.14-16 men innnan dess ska jag träna själv. På min egan tränings planering står det idag:
* Målträning på rangen - utslagsövningen jag fått av Peter
* 15 stycken chip+en-putt lägen. Vi miss görs 8 st armhävningar
* Längdkänsla puttning

Direkt efter att golfträningen är slut ska jag till Linda och träffa lite tjejkompisar för grillning, det ska bli mysig och roligt att få träffa dem eftersom det var ett tag sen sist nu.

Ha en bra dag och NJUT av det underbara sommarvädret!
// JÖSSAN //

Regn, regn och ännu mera regn

Hejhej!

Det har inte alls varit något roligt väder idag, bara en massa regn och en grå himmel. Nu vill man ju ha sol och värme. Det var ganska blött att träna idag men det gick. Jag brukar gilla att träna och tävla i regn men idag på eftermiddagens blev det lite för mycket för att jag skulle gilla det.

Nu sitter jag hemma i softan och försöker bli lite varm eftersom jag frös väldigt mycket då jag kom hem. Det blir en ganska skön kväll eftersom jag inte har något som jag måste plugga, vilket är väldigt ovanligt. Så ikväll ska jag packa lite tills imorgon eftersom vi golfare efter skolan ska åka till Hallstavik och ha en liten grillkväll som avslutning innan sommaren och för att ta farväl av 3:orna. Sen ikväll ska jag och skriva in saker i min träningsdagbok och kanske kolla lite på TV. Sen jag börjat på gymnasiet har jag kolllat väldigt lite på TV jämfört med tidigare och det beror att mina skoldagar med all träning blir långa och sen på kvällarna är det en massa plugg som gäller.

Ha en bra kväll, kramkram

Vad passar bättre än en sommarbild i regnet? En bild på mig från skolavslutningen förra året!

Beställt nya golfskor!


Dessa snygga golfskor har jag idag beställt från Footjoy! - LoPro Collection

Underbart sommarväder!

Hej på er!

Sitter faktiskt på bussen på väg hem nu, ovanligt tidigt. Vi har haft spanska nationella prov nu på morgonen och sen blev restan av lektionerna flyttade eller inställda. Det är riktigt skönt att få sluta lite tidigt och ännu bättre är det eftersom det är superhärligt väder ute. Nu när jag kommer hem ska jag bege mig upp till golfbanan och träna. Sen hem, äta lite mat, plugga och sen upp igen på golfbanan för då har vi träning med Thomas.

På träningsplaneringen idag står det:
* Fixa och mäta upp nya GUBBS pinnarna
* Längdkontroll med wedgarna nere på övningsfältet
* Utslag på rangen - målträning, ska köra övningen som jag fick från Peter igår.

Ha en bra dag och njut av det underbara vädret!!

Bild från första veckan på träningslägret i Spanien.

Helgens tävling

Det är en ganska trött Josefin som ligger här i sängen just nu och tänkt skriva lite om helgens tävling, Skandia Tour riks på öregrund.

Vi tar väl och börjar från början, i fredags. Först på dagen var jag i Älvkarleby och höll ett litet "föredrag" om mig och mitt liv och om hur det r att spela på skandia tour. Det gick riktigt bra och jag är nöjd med framförandet. Det blev också lite träning där och jag fick ett väldigt bra tips av Marlene vid chippningen. Därefter begav vi oss till Öregrund för att spela in. Inspelet gick superbra och det kändes som att alla slag fungerade väldigt bra, framför allt trä 5:an (som tyvärr gick katastrof på lördagen). Efter inspelet åkte jag till vandrarhemmet och käkade lite mat. Innan jag gick och jag mig satt jag och pratade och lyssnade på musik med lite andra trevliga golfare.

Lördag morgon vaknar jag 5.30 av allt oljud ute i korridoren.Det är killarna som ska upp och åka iväg och spela. Men jag kände mig pigg så jag låg och grod mig ett tag och därefter klev jag upp och fixade mig och åt lite frukost. Det regnade och var kallt hela morgon. Vi hade regn i 13 hål. Regnet gör mig igenting eftersom jag gillar att spela då det regnar. Mitt spel fungerade inte alls nå bra under de första 18 hålen. Mina utslag förstörde allt och jag tror jag aldrig har missat så många fairways som jag gjorde den rundan. Vet att allt det till största del beror på mina tankar i huvudet som snurrar runt. Så efter lunch var det dags för 18 nya hål och jag hade bestämt mig för att lämna huvudet kvar i klubbhuset och bara gå ut och spela. Det gick bättre den runda, jag gick 77 (82 första varvet)

Lördagkällen var mycket rolig eftersom vi spelade en massa kort. Mindre roligt var dock att jag fick stryk av Andreas båda gångerna vilket inte var så bra eftersom jag kommer att få hör det ganska mycket framöver, eftersom jag hade sagt att jag skulle sätta dit han på kort men jag lyckades inte. Menmen vad gör det när vi hade riktigt skoj??

I morse hade jag ställt klockan på 8.00 men givetvis vaknar jag 5.30 av oljud från korridoren, men jag känner mig pigg och ligger och halvsover lite fram till 7.30. Går upp och gör mig iordning, äter frukost och sen bar det iväg till golfbanan.

Jag hade starttid vid 10.50 idag och vi kom till banan vid 9.45. Fem i tio går jag och kollar på startlistan för att kolla lite hru bollarna ser ut. då ser jag att jag ska gå ut 10.10, om 15 minuter alltså. Shit tänker jag och blir asstressad och undrar hur fasiken jag kan ha kollat så mycket fel på starttiden. Det visar sig att tävlingsledningen precis bytt plats på mig och en annan tjej. Jag frågar om det inte finns möjlighet att ändra tillbaka eftersom jag inte skulle hinna värma upp, men det gick givetvis inte. En asstressad Josefin springer till puttinggreen för att slå några puttar samtidigt som jag pratar med tjejen som de har byt starttider mellan. Hon blir inte heller så glad eftersom hon då hade värmt upp en timme för tidigt. Hon går och pratar med dem och skönt nog går de med på att byta tillbaka. TACK, då fick jag tid att lugna ner stressen och värma upp ordentligt.

Spelet idag fungerad okej. Första 8 hålen gick jag +5 vilken inte var så bra, men därefter gjorde jag 9 raka par, varav 7 stycken var greenträffar irad. Sista nio hålen gick jag +1 efter att jag tyvärr gjorde bogey på sista hålet. Det blev alltså 78 idag. Allt detta räckte till en sjunde plats vilket är min bästa placering på Riks hittills, så det känner jag mig völdugt nöjd med.

Det blev ett långt inlägg, men nu måste jag ta en dusch och sen plugga lite innan jag somnar!

Ha det bra // golfjossan

PS. Måste passa på och gratta Andreas till grymt bra spel vilket ledde till en seger!

Träna hela dagen!

Hej på er!

Imorgon bär det av till Älvkarleby för att vara med på en inspirationsdag för tjejer. Jag ska hålla ett litet "föredrag" om hur det är att spela på Skandia Tour och hur mitt liv med golfen ser ut. Det ska bli riktigt roligt att för göra det, men givetvis lite nervöst. Jag har precis suttit och skrivit ihop alt vad jag ska prata om samt gjort en power-point presentation. Nu är det bara lite bilder som ska in i presentationen så att den ser lite roligare ut.

Strax ska jag upp till golfbanan för att träna. Har planerat in en heldag med träning för att förbereda mig till max inför helgens tävling. Det ska bli väldigt roligt att och iväg och spela. Extra roligt ska det bli att få spela första tävlingen med nya klubborna.

Dagens träning kommer att bestå av:
* Målträning på rangen
* Chip+en-putt olika lägen. klara 20 stycken
* Puttning - spiralen
* Ut och spela 9 hål (under tiden jag spelar mäter jag lite längder på slagen för att lära mig de nya klubborna).

Min kväll kommer att bestå av packning och förebereda mig till morgondagens föredrag. Sen gäller det att mest ta det lugnt och komma i säng i lagom tid.

Ha en bra dag!
// Jössan //


Äntligen nya klubbor!

Hejsvejs!

Skulle igentligen bara skriva och berätta att jag äntligen har fått mina nya järnklubbor och wedgar. Driverna och hybriden fick jag i torsdags. Nu väntar jag bara på min trä5 som tyvärr kommer komma den 3 juli, lite senare eftersom skaftet till klubban var slut.

Nu längtar jag massor till träningen i morgonbitti då jag får slå med mina nya klubbor!

Vill passa på att tacka Daniel Bäck och Mizuno för all hjälp med utprovningen av mina nya klubbor!

Självklart vann Uppland!

Det blev en ganska stor vinst idag mot Västmanland. Uppland vann med 11-4. Första nio hålen spelade jag och Sofie en foursome-match och den vann vi med 4-2. Sista nio hålen var det singelmatcher och Sofie vann sin match ganska fort. Min match gick däremot ända till sista hålet, så det var väldigt spännande och jag var till och med lite nervös under de sista två hålen. Men trots nervositeten lyckades jag hålla ifrån och ta hem matchen.

Ha det bra och sov gött!

Uppland vs Västmanland

Hejsan!

Idag ska vi, Upplands distrikslag spela match mot Västmanland. Matchen ¨går av stapeln på Söderby som är en fin banan med väldigt bra greeener. Sofie och jag var och spelade in igår eftersom hon tidigare inte har spelat banan. Eftersom jag har spelat den ett antal gånger tidigare så valde jag att jag skulle spela och scora lite. Det visade sig att jag spelade väldigt bra och gick +2 (+3 första nio och -1 sista nio). Det var säsongens första runda bättre än hcp. Det var väldigt roligt eftersom spelet börjar lossna och all träning börjar ge tydliga och positiva resultat. Under rundan fungerade närspel och putting väldigt bra. MIn slag kan bli bättre genom att jag kan slå bollen exakt dit jag vill, både i längd och riktning. Det var väldigt trevligt att vara ute och spela med bara Sofie och ett lite extra + var att det var väldigt fint väder.

Efter tävlingen idag åker jag med Sofie till Uppsala för att sova hos henne tills imorgon. Imorgon blir jag och tre andra hämtade vid kl.6.00 för att åka ut till golfbanan och förbereda teststationerna. Det är nämligen så att de som ska börja 1:an till hösten kommer och ska göra lite golf och rörlighetstester.

Nu måste jag ta och gå och packa klart allt innan det bär iväg till Söderby.

Ha det gött!
// Jössan

Vem snodde min cykel i Uppsala?

Hejsan!

Min dag idag har varit bra. Morgonen började med lite golfträning i regnet, vilket kanske inte är det roligaste vädret att träna i. Dock så gillar jag att spela golf då det regnar eftersom jag ofta spelar bra då. Efter träningen var det dags för skolan och det var en riktigt lång dag, 10.30-16.45 lite jobbigt men skönt att ha den dagen avklarade inför resten av veckan.

Nu kommer vi till dagens tråkiga händelse....:( Efter skolan då jag skulle cykla till SATS för att träna kommer jag ut utanför skolan och inser att min cykel har blivit stulen. Ärligt talat så fattar jag inte vilken jäkla idiot som snår en cykel, som dessutom var fastlåst i cykelstället. Detta är min andra cykel som blivit stulen under mitt första år i Uppsala, menmen det är bara gilla läget och skaffa sig en ny skrotcykel som någon kan sno.

Träningen på SATS gick i alla fall väldigt bra och det var skönt att få svettas och känna sig riktigt trött efter passet.

Nu ska jag ta å gå och lägga mig och plugga till samhällskunskap till provet som vi har nu på onsdag.

Sov gott!

Längtar efter mina nya golfklubbor!

Jag vill ha mina nya golfklubbor NU! Ska bli så himla skoj med ny utrustning i bagen. Det är sagt att klubborna kommer senast fredag nu till veckan, men jag hoppas de kan komma litelite tidigare än så.

Här kommer lite bilder på de klubbor som jag har beställt:

Söndag

God morgon!

Hade tänkt att jag skulle passa på att sova lite längre för en gång skull, till 8. Men det gick ju inte, kvart i sju vaknade jag och var superpigg och kunde inte somna om, så det var bara att stiga upp för det är ju ingen mening att bara ligga kvar. Skönt att känna sig riktigt utvilad faktiskt. Det konstiga är att jag brukar behöva sova 8 timmar för att känna mig helt utvilad men den här natten har jag bara sovit 6 timmar och 45 minuter.

Just nu skiner solen utanför fönstret och det är nästan inte ett moln på himlen. Är väldigt sugen på att ut och träna lite golf nu, men tyvärr så kan jag inte göra det idag:( Har väldigt mycket skolarbete som jag måste fixa med. Jag har en inlämning i svenska tills imorgon, prov i samhällskunskap på EU och EMU på onsdag och matteprov på fredag. Känns som en mindre rolig skolvecka jag har framför mig, menmen vad gör det när det är sista hela veckan vi går nu innan sommarlovet. Resten av veckorna som är kvar går vi bara vissa dagar eftersom det är resurs- och lovdag. Att jag inte ser fram emot skolan så mycket den här veckan kan faktiskt vägas över med att jag har en massa träning, vilket är superskoj. Den senast tiden har det verkligen känts som att jag skulle kunna träna hur mycket som helst bara jag tiden till det.

Nu ska jag ta och sätta mig och plugga så att jag i alla fall hinner med att träna lite fys (och kanske till och med lite golf) senare idag.

Ha det gött!

Säsongens första vinst!

Hejsan!

Idag har jag varit och spelat säsongens första Skandia Tour och jag spelade den på Sigtuna. Tyvärr kunde jag bara spela på distrikt den här omgången pga att det strulade lite med mitt anmälningskonto och jag kunde inte anmäla mig och spela riks, så det var lite tråkigt. Menmen, det var trots det väldigt roligt att få komma ut och spela en tävling. Mitt spel fungerar bättre nu då mina slag går längre och lite vänter istället för kort och höger som tidigare. Känns bra eftersom jag nu är på rätt spår att börja få till tekniken helt efter det som vi har hållt på att jobba på den senaste tiden. Känns väldigt roligt att känna att man blir bättre av all den träning som jag trots allt lägger ner!

Känner mig nöjd med dagens tävning eftersom jag uppfyllde alla förberedande processmål och de som jag hade på banan. Inför den här tävlingen känner jag att det har varit jobbigare än vanligt mentalt. Jag vet att jag spelar allra bäst golf då jag inte ställer krav på mig själv. Detta lyckades jag få bort och hitta andra bra saker att tänka på genom mina processmål. Men då blev det istället att jag kände att människor runt om kring mig satte press på mig, eftersom många ansåg att det var självklart att jag skulle vinna för att jag spelar distrikt. Jag känner ändå att det är trots allt golf jag håller på med och vad som helst kan hända. Det finns alltid spelare som kan spela sin drömgolf och det är inget som jag själv påverka (hur andra spelar alltså) Hela situationen blev lite jobbigt eftersom det är en ny grej som jag tidigare inte upplevt. Genom lite prat med Ronnie fick jag bra saker att tänka på och jag känner att jag klarade av att hantera situationen bra. Även om det har varit lite jobiigt mentalt anser jag att det har varit väldigt lärorikt och det är något som jag helt klart kommer att ha nytta av i min framtida golfkarriär.

Nu ska jag ut och övningsköra till affären tillsammans med pappa och handla lite kvällsmat. Är tänkt att vi ska grilla något kött, mums. Resten av min kväll kommer bestå av lite plugg, fys och kanske lite TV och det finns tid över.

Ha det bra! // Jössan

RSS 2.0