Första veckan avklarad!

Nu är första veckan på sista året på gymnasiet gjort och det känns underbart att vara tillbaka till Uppsala. Visst är det skönt med sommarlov och inte behöva plugga en massa, men det känns som att jag ska överleva mitt sista år. Jag har fått väldigt bra schema i skolan med max två lektioner om dagen och det gör att jag kommer kunna lägga mycket bra tid på träning. Första skolveckan har varit bra och dragit igång i lagom tempo. Jag försöker jobba en del matte på mina lediga studer just nu eftersom jag kommer missa mycket av matten de två kommande veckorna då jag både ska spela Nordesa Tour på Landeryd nästa vecka och Skandia Tour Elit veckan efter det i Kalmar. 

Då det inte är skola är det en massa träning som gäller och det är riktigt roligt att vara igång med allt så nu. Golf och fys är det som gäller! På kvällar är det matlagning, plugg och kaffestuder med Emma som gäller. Vi har våra rutiner och tar en kopp kaffe tillsammans på kvällarna och kollar antingen på TV eller följer 90201 som är en serie. Riktigt mysigt är det och det blir även en massa skratt. Stämningen och genomskapen på Kantron (där vi bor) är grym och jag älskar verkligen livet där! Det kommer bli fruktansvärt tråkigt och ledsamt att sluta och flytta därifrån och jag kommer sakna alla så himla mycket. Men nu är det bara njuta av varje dag och se till att vårt sista år tillsammans blir grymt!

I helgen är det jobb på golfklubben i receptionen som gäller och sen bär det av tillbaka till Uppsala igen på söndag kväll. Måndag är det skola och träning som gäller. På tisdag är det kval till skol-SM och på onsdag bär det av mot Linköping tillsammans med Emma och Ellinor. Vi ska spela Nordea Tour där 3-5/9. På onsdag blir det inspel, torsdag träning och sen spel fre-sön. Vi har hyrt en liten stuga på en camping så jag tror vi kommer få riktigt mysig och roligt tillsammans under dagarna då vi är där!

// Josefin

Värmland

Just nu befinner jag mig i Karlstad hemma hos Emma och hennes pojkvän. Jag ska bo här fram till på söndag eftersom både jag och Emma ska spela Skandia Tour Elit nu fredag-söndag. Idag är det inspel som gäller på Bryngfjorden. Jag sitter och väntar på att Emma ska komma hem från Kil efter att ha varit hos tandläkaren nu på morgonen, samt hämtat sina golfsaker hemma. När hon kommer bir det lite lunch och sen åker vi ut till banan och tränar lite innan det är dags för inspel. Det ska bli intressant och se hur banan är. Har nmligen hört att den ska vara ganska blöt, men vi får hoppas på att den är spelbar och att i alla fall greenerna är rättvisa för då går det är genomföra tävlingen bra och rättvist. Jag känner mig taggad och det ska bli riktigt skoj att spela. Var egentligen inställd på att jag inte skulle komma med på eliten utan jag trodde det skulle bli spel för mig på riks på Täby. Därför är jag extra glad över att få spela eliten eftersom jag mycket mer gillar upplägget med 18 hål per dag och man hinner träna lite mer och så mellan. Annars på riks är det 36 hål, skynda hem och äta, sen sova för att kliva upp tidigt även den andra dagen och spela 18.

På söndag bär det av för oss hem till Uppsala för på måndag börjar vi i skolan igen. Det är med lite blandade känslor. Det känns jätteroligt och bra att vara tillbaka till Uppsala och träffa alla mina underbara vänner igen och få träna en massa golf och annat. Allt plugg i skolan gör dock att jag gärna skulle fortsätta ha sommarlov ett tag till. Men nu gäller det att se även skolan från den ljusa sidan: jag har fått riktigt bra schema och nu är det dessutom mitt sista år. Helt galet vad tiden på gymnasiet har gått snabbt. Känns som igår då jag stod där utanför aulan och var nervös, med en massa nya ansikten runt mig och jag kände ingen. Men idag sitter jag här och kan säga att jag har funnit många nya vänner och många av dem är även vänner för livet och jag är så oerhört tacksam för allt som jag har fått vara med om! Jag känner själv att jag utvecklats massor som person och har fått med mig så himla mycket bra saker att fylla i min ryggsäck. Livet efter gymnasiet är fortfarande lite ovisst, men nu gäller det bara att leva i nuet och jag ska verkligen njuta av varenda sekund under mitt sista år.

Ha det bra!
// En glad tjej vid namn Jössan (som är mitt värmlänska namn)

RSS 2.0