SERGIO GARCIA

Nu Internet krånglar och väljer ibland att inte fungerar så därför har jag inte kunnat skriva på bloggen. Idag hände en riktigt häftig sak här i Panoramica. Då vi var på lilla banan och gjorde inspelstestet kom det fram en man till oss och sa att hål 2 är avstängt. Vi fattade först inte varför men ganska snart nåddes vi av informationen. Det var nämligen så att SERGIO GARCIA var här för att träna. För er som inte vet vem han är så spelar han på PGA touren och är just nu rankad 17 i världen. Vi stod där och kollade på honom då han tränade medans vi väntade på att få slå ut på nästa hål. Då vinkade plötsligt hans tränar fram oss och vi fick komma dit och hälsa på honom och ta kort med honom. Det var roligt, men fram för allt var det en inspirationskälla till träning. Han var här under hela dagen och vi fick på nära håll följa honom då han puttade.

Jag är riktigt nöjd med min dag och har tränat superbra idag. Jag har fortsatt kämpa på med min puttning som inte riktigt vill fungera, men jag hoppas på att det snart släpper och jag kan rulla i några puttar.

Imorgon blir det 18 hål spel på morgonen och sen träning resten av dagen. Det blir även fys på kvällen. Imorgon är vår sista träningsdag för på torsdag har vi tävlingsdag 3 av 3. Det är med blandade känslor som vi kommer att åka hem på fredag. Det ska vi väldigt skönt att få komma hem och vila, men samtidigt skulle jag väldigt gärna stanna kvar här längre och träna ännu mer!


Garcias bag


Tillsammans med hans tränare står de och tränar 2 metersputtar


Gruppbild med Garcia - från vänster: Gustav, Henke, Garcia, Micke, jag och Ebba

Tre dagarna kvar...

Ledsen att uppdateringarna här på bloggen i sker varje dag, men det beror på att jag ibland inte har skivlust eller för att jag är så trött. Men här kommen en liten uppdatering från underbara Spanien. Vi har haft riktigt bra väder de senaste fem dagarna med sol och termometerna har legat på 20 grader. Riktigt härligt och många av oss börjar få lite färg på både armar och ben och i ansiktet.

Nu är det slutspurt med bara tre dagars träning kvar. Kroppen skriker efter vila, men nu bitar vi alla ihop och kämpar ända in i mål. På dagarna känner jag mig ändå ganska pigg med energi i kroppen. På morgonen då vi ska kliva upp blir det allt jobbigare och på kvällena sitter jag och Emma i vår soffa helt utslagna. Våra kvällen består av matlagning och sen sitter vi i soffan med våra datorer och kollar. Vi får också in en hel del skratt. När vi väl lägger huvudet på kudden så dröjer det inte många sekunder innan man sover.

Den här dagen började med morgonfys som vanligt. Nu får vi köra det i totalt mörken till en början men när vi är klara så har solen gått upp och det börjar bli ljusare. Därefter blev det frukost innan halva gänget gick ut och spelade 18 hål, däribland jag. Jag följde mina processmål riktigt bra så jag känner mig väldigt nöjd med dagens runda.
Nu har jag precis ätit lunch. Fick äta själv idag eftersom Emma har spel nu på eftermiddagen. Jag ska om några minuter bege mig ut och träna innan det ikväll blir hårdfys med Ronnie. Nu ska jag träna wedgar så att jag nöter in lite längder. Därefter blir det chippning med olika lägen och sista längre puttar.
Dagens citat jag har i huvudet: "Första skapar vi vanorna, sen skapar vanorna oss!"


Här ska Emma och jag bada på torsdag!
Matchspel i lag


Emma och jag härligt glada inför dagens Ryder Cup spel
En puss på min hybrid så att den ska gå bra idag.

På morgonen idag hade vi 18 hål spel på banan. Istället för att bara spela själv gjorde tränarna det lite roligare genom att sätta ihop Ryder Cup och vi var två lag som mötte varandra. Jag och Emma fick spela tillsammans vilket vi tyckte var riktigt roligt och vi var grymt taggade. I första matchen över nio hål mötte i Patric och Åman i en bästboll. Vi tog ledningen på första hålet och behöll den fram till hål 6. Där tappade Emma och jag vilket tyvärr gjorde att vi förlorade matchen på nioende hålet. De sista nio hålen var den fousame matcher som gällde och då spelade jag och Emma mot Anna och Anton. Vi kämpade på riktigt bra och matchen slutade delat. Totalt sätt så förlorde vi (lag 1), men vi hade iaf väldigt roligt. Det var väldigt bra energi ute på banan då alla gick runt och peppade varandra och gjorde high five vid bra slag.

Jag vill verkligen tacka Emma! Vi var ett grymt par och jag tror att det var vi som hade allra roligast ute på banan och vi ASSA de bra vi gjorde på ett bra och oförglömligt sätt!

Idag har vi för övrigt haft runt 20 grader här nere och det har varit riktigt härligt sommarväder och alla vi har fått mycket färg både på armarna och i ansiktet. Det ska fortsätta att vara varmt och skönt i ytterligare tre dagar framöver så nu är det bara att njuta innan man om en veckan återvänder hem till Sverige där det säkert kommer att snöa.

Ha det bra alla!

Blänkande klubbor!

För ett par dagar sen körde Emma och jag en chiptävling och priset till den vinnande var att den andra skulle tvätta klubborna åt en. Jag vann matchen med tre raka poäng. Det roliga var att vi innan matchen med pris hade kört två matcher och då vann Emma båda två så hon kände nog att hon hade lite försprång inför det stora matchen. Dock så plockade jag fram tre bra slag ur bagen och vann rena klubbor. Emma har precis gjort rent då och nu skiner de som aldrig förr! TACK SÅ MYCKET Emma!
Emma tycker det är jätteroligt att putsa på mina klubbor så att det skiner och blänker!

Nu ska vi snart äta mat. Till middag blir det pasta med baconsås, en riktigt klassiker här nere i Spanien hos Emma och mig. Vi har ätit mycker mer bacon än korv i år.

Ha det bra!


En vanlig dag på jobbet!

Imorgon väntar en dag med lite golftester som Peter och Robin kommer sätta ihop. Ser fram emot det och hoppas på att kunna göra lite bra resultat. Efter lunch blir det dock som vanligt med egna planerad träning. Om det inte blåser allt för mycket då så ska jag försöka mäta upp mina slaglängder med wedgarna så att jag får bra koll på dem.

Dagen idag har varit riktigt bra och vi har tränat på väldigt bra och effektivt. Jag är lite extra glad över min träning eftersom jag äntligen tror att jag börjar hitta tillbaka till puttning som bara försvann fast att den kändes riktigt bra i början av lägret.

Till lunch idag blev det spagetti med köttfärsås och eftersom det blev så mycket köttfärs så åt vi det även till middag, men vad gör det? Det är ju riktigt gott! Emma och jag är två mästerkockar och har lagat riktigt god mat under hela lagret (bortsett från de hemska fiskpinnarna).

Nu ska jag sätta mig och göra planering för imorgon, skriva träningsdagbok, fixa med tävlingsplanering inför kommande säsong och göra en mall för saker att skriva ner inför och efter tävling. Sen blir det sova som gäller!


Robin och Lousie under vår spelövning då man skulle få spela under nervositet med en massa publik som hjälp till det.

Autopiloten!

Jag har valt och lika vårt liv här nere just nu som att vi har satt på autopiloten och allt sker av bara farten, dag in och dag ut.

1. Klockan ringer och vi ligger kvar och drar oss i 10 minuter
2. Hoppar i fyskläderna som är i garderoben bredvid sängen.
3. Morgonfys
4. Dusch
5. Frukost
6. Träning
7. Lunch
8. Träning
9. Fys
10. Middag
11. Dusch
12. Sitta vid datorn och prata med er där hemma och plugga
13. Kvällmöte
14. Sitta med datorn och skriva träningsdagbok
15. Sova
Och sen så börjar det om på samma sätt då vi vaknar till den underbara väckarklockan nästa dag...
Även fast det är samma typ av saker som händer så blir dagarna på ett sätt inte så lika varandra eftersom det ibland inträffar någon händelse som gör att man uppskattar dagen lite extra mycket.
Idag är det nio dagar kvar av träningslägret och det gäller verkligen att lägga i slutspurten så att man åker hem och är riktigt sliten samtidigt som man känner att man inte hade kunnat få ut mer av detta träningsläger. Även om förkylningen i kroppen sitter i och det tar lite extra på krafterna så känner jag att jag ska kämpa järnet in i mål nu. jag har världens chans att maximera mina förberedelser inför kommande säsong.

Nu ska Emma och jag ut och träna i ytterligare 3,5 timme denna dag, sen blir det ett hårdare fyspass vid 7. Vi har alltså punkterna 8-15 kvar på denna dag.

Ha det bra och hoppas att snön töar massor där hemma i Sverige!

Banan och pratpaus vid puttinggreen. På bilder är det Patric och Lucas

Lärorik spelövning

Ännu en dag här i Panoramica är nu avslutad och jag känner mig väldigt nöjd med dagen, då jag har fått mycket bra träning gjort. Morgonen började med fys som vanligt och idag´var det Micke och Åman som höll i den. Därefter den tradtionella frukosten. jag älskar den stunden på dagen då man bara kan sitta där och ta det lugnt, äter sin frukost och laddar inför dagens kommande träning. Man kan säga att det är min heliga stund på dagen.

Min träning idag började tillsammans med Peter och Ebba. Vi stod först i bunker och tränade, slog i uppför och nerförs lägen runt en bunker, samt lobbslag. Sen gick vi upp till rangen och där tränade vi höga, låga, fade och draw slag. Riktigt bra träning blev det och jag lärde mig en hel del nya bra saker att tänka på.

Därefter stid jag och nötte lite teknik och det känns bättre och bättre å jag börjar få till min efterlängtade draw som jag jobbar på. Peter och jag ändrade om lite i mitt grepp idag och det känns lite konstigt men riktigt bra. Jag börjar på att få en bättre bollbana och man ser att det nu finns mer kraft i slagen än tidigare vilket för mig är jätteroligt, att verkligen få se att all träning ger resultat!

Efter lunch hade vi stationsträning och då hade tränarna satt ihop tre stationer: Lobbslag, puttning där fokus låg på visualisering och sista var stockshoots med driver. Direkt efter det hade halva gänget spelövning på banan och övning idag gick ut på att vi skulle vara neurala vid alla slag. Man skulle inte kunna se på oss om det blev ett bra slag eller inte och man skulle inte kunna utläsa av vårt kroppsspråk om vi spelade bra eller inte. Det kändes lite knäppt eftersom vi inte ens fick säga bra slag/putt om något gjorde nå bra. Det kändes som stämningen skulle bli lite spänd pga det men det tycker jag inte att den blev, utan vi skrattade och hade det trevligt i vår boll. Jag spelade tillsammans med Ellinor, Erik, David och Peter. Jag fick ett lite personligt extra uppdrag att genomföra under rundan och det var att jag skulle le och ha nära till skratt under hela rundan. Målet var alltså att jag skulle ta ut den Josefin som jag är utanför golfbanan då jag skrattar och är glad! Jag genomförde det som var syftet med övning och känner mig verkligen jättenöjd med min insatts. Det var en riktigt bra övning för mig som behöver blir bättre på att DISSA.
En rolig sak som visar på att jag genomförde det på rätt sätt var då Jonnie bad mig och Ellinor att berätta om vårt bästa slag på hål 2-5. Både Ellinor och jag stod där som fågelholkar och kom inte på ett enda slag under den tiden. Det var riktigt bra eftersom det då visar på att vi inte har ASSAT något slag (lagt på känslor för att komma ihåg). Jag som var med om det tycker att det är väldigt häftigt hur hjärnan kan fungera på det sättet.

Nu blir det till och sova. GODNATT!


Bonnbränna!


Bild på Emmas och mina fötter. Nu ser man ut som en riktig golfare igen, med vita fötter. Benen blir brunare och brunar i vårt fina väder. Idag har det varit varmt och skönt och solen har tittat fram unden vissa stunder.
Emmas och mina fötter. Benen börjar äntligen få lite färg!


Även en kant från dagens klänning syns.

Ha det bra så skriver jag mer då jag känner för det, nu ska vi sova. Godnatt!

Inte riktigt som man hade tänkt sig

Träning blev inte riktigt som man hade tänkt sig idag och det beror på att det krånglade med våra speltider då vi skulle spela 18 hål. Det blev något fel med våra starttider så vi fick först spela 9 hål på förmiddagen och sen de sista nio hålen efter lunch. På förmiddagen hade vi en övning som vi skulle räkna poäng på, 1 poäng för fairwayträff, 2 för greenträff och 1 för up&down. Under den rundan spelade jag tillsammans med Robin, Louise och Anton.

På eftermiddagen gick vi ut i ledarbollar och då spelade jag tillsammans med Jonnie, Peter och Erik. Det var roligt och trevligt, dock fungerade min puttning inte speciellt bra så resultatet är inget att hänga i julgranen med, menmen det är imorgon som det gäller. Då har vi nämligen vår andra av tre tävlingsdagar och jag känner mig grym taggad inför det och det ska bli riktigt skoj och ut och spela och försöka få ihop en bra score.

Nu ikväll på fysen var det Jonnie som körde med oss och det blev mycket och väldigt hårt ben så det känns i benen just nu. Det är bara hoppas på att man klarar av att kolla puttlinjen imorgon och att man inte har allt för mycket träningsverk.

Efter fysen hoppade Emma in i duschen och det jag var som fixade med middagen. Det skulle bli potatismos och fiskpinnar. Väl vid middagsbordet smakade jag på fiskpinnarna och kände direkt att det var nog det äckligaste jag någonsin ätit! Jag är normalt sätt inte så känslig då det gäller mat, men det här gick verkligen inte att äta. Så Emma ställde sig vid spisen och stekte korv och jag tog en snabb dusch. Så nu har vi ätit och ska bara ta det lugnt fram till kvällsmötet som börjar vid halv nio. Sen är det sängen som gäller och ladda inför morgondagen då tävlingen är.

Hörde att det hade kommit snö där hemma och vi känner verklingen inte för att komma hem till det utan nu får det ta och sätta igång och töa ritkigt ordentligt!

Ha det bra!

Bilder del 2


Emelie och PatricLucas och Patric


Pga en mycket ömmande häl fick jag lov att spela nio hål i strumpor för att ta mig runt. Så här fina var mina vita strumpor efter det.


Ellinor


Emma


Emma igen


Sofie slår ut en klockren drive på 1:an


Toaletterna på banan är riktigt coola!


Emma med ett härligt leende på läpparna!


En bild på paradiset!

Obligatorisk vilodag!

Idag har vi som sagt vår obligatoriska vilodag och då är det totalt golfförbud som gäller. Jag tror att det flesta av oss behöver det då kropparna känns slitna och man inför varje dag får jobba allt hårdare för att kunna fylla upp kroppen med ny energi. Därför är den dag förmodligen väldigt bra för oss så att vi kan samla energi till den sista halvan av detta träningläger och kunna genomföra en massa bra träning.

Jag och Emma sitter här i vår soffa och bara tar det lugnt och njuter av livet. Vi har sagt att vi inte ska gå en meter mer än vad vi behöver idag utan verkligen ta det lugnt!

Under första halvan av detta läger tycker jag att gruppen har haft en härlig energi och alla är taggade på att träna massor och få ut mycket av denna Spanien resa. Att få möjlighet att komma ner hit och under en månad träna betyder massor för oss då vi kommer hem och ligger en hel månad före de andra som knappt har fått se bollen flyga än. Det är verkligen den bästa tänkbara uppladdning man kan tänka sig som vi får här nere.

Jag vill passa på att hissa tränarteamet som vi har med oss här nere (Ronnie, Jonnie, Peter och Robin) som lägger ner hela sin stjäl i detta och stöttar och hjälper oss med allt. NI ÄR GRYMMA! Ni har lyckats få ihop detta stora pussel till ett riktigt bra träningsläger med många bra delar, så som stationsträningarna, spelövningarna och allt annat.

Jag tror jag ska sitta och ladda upp mer bilder här på bloggen nu under dagen så ni får kolla in här lite senare igen!Tårar av guld!

Jag blickar för en stund tillbaka på ett underbart golfminne som jag har och aldrig kommer att glömma!


Den här bilden väcker för mig väldigt mycket starka känslor och fina minnen som gör mig väldigt glad då jag tänker på dem. Det var dagen under sommaren 2007 som min formtopp kom som en blixt från en klarblå himmel efter att jag haft en mycket tung säsong och detta skedde då vi spelade den andra och sista omgången av seriespelet med damlaget i division två. Vi i Enköpings damlag spelade väldigt bra och låg endast fem slag efter ledande Sigtuna inför det sista varvet där det var fyra singlar från alla lagen som skulle spelas. Jag hade som sagt  haft en ganska tung säsong golfmässigt och kände att spelet inte fungerade till 100% och att självförtroendet var långt ifrån på topp. Detta gjorde att jag samlade på mig extra mycket nervositet och tvivlade mycket på min kapacitet.

Den här söndagen hade jag min mamma som caddy och vi var både härligt glada och taggade inför dagens singelspel. Jag spelade i samma boll som en tjej från Sigtuna som heter Ellinor. Jag hade bra koll på henne och visste att hon hade spelat bättre än min under hela säsongen. Jag minns väldigt väl hur tydligt mitt mål och min känsla var inför rundan. Jag hade som mål att på varje hål gå ut och plocka slag på Ellinor. Känslan var väldigt stark inom mig att jag verkligen ville och var taggad på att gå ut och vinna denna för mig viktiga match. Det var på tiden att jag fick ut min kapacitet i spelet efter alla timmars träning med blod, svett och tårar som jag hade lagt ner.

Då vi kom fram till tee gav mamma mig en kram som lycka till och jag kände hur nervositeten bubblade runt i hela kroppen. Jag hade som skapat en står press på mig själv eftersom jag skulle gå ut och vinna mot Ellinor. Jag peggade upp, gjorde min provsving med driven i handen, sedan gick jag bestämt fram till bollen och tog min stans. Då hade jag känslan i kroppen att bara klappa iväg bollen långt och mitt ut på fairway, vilket jag också gjorde. I och med det så släppte lite utav min nervositet och jag kunde spela relativt avslappnat de kommande hålen. Efter de första nio spelade hålen hade jag spelat min bästa golf under hela den här säsongen och tankarna i mitt huvud började smyga sig in och jag var väl medveten om att jag var på väg mot något riktigt bra. Jag visste att det var viktigt för mig att få bort tankarna för att kunna hålla i mitt bra golfspel. Jag bad min mamma att vi skulle börja prata om något annat än golf för att jag skulle komma på andra tankar och koppla bort lite av nervositeten.

Jag har aldrig varit så nervös som jag var inför det 18:e och sista hålet. Fjärliarna som tidigare bara hade befunnit sig i min mage hade nu spridit sig ut i både armar och ben. Känslan i kroppen var densamma som om detta skulle avgöra hela mitt framtida liv. Jag var så nervös att jag inte ens tog upp drivern på sista hålen som var en lång par 5:a. Nervositeten hade även bestämt sig för att slå ut mitt golfspel och det blev en riktig kamp mot mig själv inför varje slag. Vid den här tidpunkten hade jag släppt tankarna på att plocka slag på Ellinor på varje hål eftersom mitt storspel hade gjort att dragit ifrån med stor marginal. Från vänstersidan av fairway där mitt utslag hade hamnat slog jag ner i en fairwaybunker. Jag hade nu bara 130 meter kvar till flaggan och jag behövde bara slå upp bollen på green och gör en två putt och det skulle bli min bästa runda någonsin. Jag hade dock som sagt en stor dos av fjärilar i hela kroppen som försvårade detta enkla till något väldigt svårt. Från den ena bunker slog jag ner i den andra. Tre slag senare hade jag satt putten och konstaterade att det var mitt livs bästa runda på +3. Längtan efter att spela bra, pressen att vilja spela bra och sist men inte minst mitt mål hade jag nu uppnått och allt detta hade byggts upp med mycket känslor inom mig… Jag tackade mina medspelare och då jag kramade min mamma för att tacka henne för att ha gått caddy åt mig brast allt och tårarna började rinna ner längs mina solbrända kinder.

Vår damlags coach Helena som satt tillsammans med de andra ur laget som kommit in innan mig trodde då hon såg mina tårar att det återigen hade varit en tung runda för mig. Glädjetårarna som smittat av sig på min mamma gjorde även hennes ansikte tårfyllt. Med tårar längs kinden tittar mamma upp mot Helena för att sedan med hjälp av tummen visa på att jag har spelat riktigt bra och det blev som stenar som lättade från allas axlar.

Tårarna fortsatte att rinna längs kinderna under tiden som vi vandrade tillbaka mot klubbhuset. Jag såg att farmor, farfar och pappa stod där uppe vid klubbhuset för att möta mig efter min runda, helt ovetande om hur bra jag hade spelat. Mina tårar vilseledde dem och de vågade till en början inte gå fram till mig utan höll sig lite på anstånd under tiden som jag och min mamma fortsatte att krama varandra. Efter kramarna vände jag mig mot dem, höjer mina armar upp i luften och först nu insåg dem att tårarna var av guld och att jag har spelat mitt livs golf. Den bra dagen slutar inte här utan det visar sig slutligen att vi vinner året serieomgång i division två. Känslan av att stå där vid prisutdelningen och få guldmedaljen hängd runt halsen är en känsla av lycka och lättnad som jag aldrig kommer att glömma. Men allra mest från den där dagen tar jag med mig då min toppform kom som en blixt från en klar himmel och jag spelade mitt livs golf!Tillagning av kyckling i bilder!


Dags för denna lilla kyckling att bli mat till två hungriga golftjejer


En sista flygtur!
Emma masserar kycklingen med olja!

Kryddad och klar


Efter 1,5 timme inne i den varma och sköna ugnen var han hetare än aldrig förr!


Dags för styckning!


Emma var en hejare på att rensa kyckling!

Kycklingen blev gööör bra och riktigt god! Vi är riktigt nöjda över denna avanserade måltid. Vi hade riktigtrikigt roligt då vi tillagade kyckling och det var mycket skratt. Det kanske ni förstår om ni kollar på de första bilderna då kyckling var ute på en lite flygtur med Emma! Av all kyckling som vi fick gjort vi kycklingwook till en måltid och kycklingsallad av resten eftersom det blev väldigt mycket av denna hela kyckling. Vi skojade och sa att vi hade fått en hel kyckling och att det ända som var borta var fjädrarna och huvudet.

Bilder del 1


Emma lutar sig tillbaka i solen vid poolen


Jag bredvid em mycket snyggt bil! Audi Q5!


Så här hänger vi tvätt då vi är i Spanien


Jag är mycket nöjd med mitt torkställning - gradinstången. Mycket kreativt!


Tvätten på tork i soffanDagens händelse!

Idag böjd killarna i 1:an oss på mycket skratt och något som man aldrig kommer att glömma. På morgonen då de skulle ut och spel kom de upp på tee, tog av sig byxor för att enbart ha på sig en kjol som några av tjejerna lånat ut. Det var så galet roligt att se och många av oss skrattade så att vi höll på att vika oss dubbla. TACK så mycket Axel, Gustav, Johan och Anton för att ni bjöd på er själva idag!

Nu bjuder jag med mig av denna händelse genom en bild på killarna! Visst är det snygga?

Smärta och lycka!

Kroppens alla delar värker och den är helt tom på energi. Så trött och sliten som man känner sig nu var det länge sen jag gjorde, men jag tar det som bra träning: att klara av att ladda om och hitta energi trots att den är slut för att kunna träna. Det kommer att göra en starkare! Det är bara och bita ihop fast saker bara känns jobbiga. Det ska ju inte vara en dans på rosor fram till framgång och det är helt rätt att man ska få slita med hela sin kropp och stjäl!

Emma och jag sa under kvällen, att då man känner sig som vi gör nu längtar man faktiskt hem lite. Kvällarna är värst då alla timmars träning gör sig påminda i en ond kropp, men när man vaknar upp dagen efter lite smått trött är man ändå taggad på att gå ut och träna en massa och göra dagen till något riktigt bra!

Allt är verkligen toppen här nere, men en sak som jag verkligen skulle vilja byta ut är sängarna. Vill ha min MJUKA säng med TÄCKE och KUDDAR. Här är sängarna hårda, det är inga täcken utan filtar som gäller och en avlång smal kudde. Fast igentligen gör det inte så mycket med tanke på allt annat som är så himla bra! Vi ska vara oerhört tacksamma alla vi som är här som får möjlighet att lägga en hel månads extra träning i Spanien innan säsongen där hemma drar igång. Det är inte bara vi själva som skapat oss denna möjlighet utan det är också alla ni där hemma som ställer upp och stöttar oss i det som vi brinner för! TACK till er alla!

Nu ska jag lägga huvudet på kudden och sova!
God natt!


En av smärtorna är skavsår (bild på Emmas) och riktigt ömmande hälar. Jag tvingas spela i gympaskor pga en riktigt ömmande häl med någon form av bula eller liknande på.


Totalt sätt är det tumme upp för Spanienlägret!Livet leker!

Dagar rullar på här nere i Spanien med en massa träning och vädret är lika fint som vanligt med sol och klarblå himmel. Temperaturen börjar sakta stiga sig uppåt lite och idag har jag till och med tränat i klänning.

Dagen började som vanligt med morgonfys där det idag var fokus på ben som gällde. Sen hade vi range och puttpass. Teknikträningen på rangen gick riktigt bra, hade väldigt bra bollträff och slog bollen nästan exakt så som jag vill. Det är lite kvar att jobba på för att verkligen få den där draw att sitta så att jag kan slå den mer konstant. På puttningen körde jag, Emma och Louise 50-bollen som är en bra övningen, men som tar ganska lång tid. Jag är inte helt nöjd med mitt resultat, men det innebär samtidigt att det finns saker att jobba med vilket alltid är roligt så att man får känna förbättring.

Nu i eftermiddag väntar för min del wedgeträning med Peter. Senare har vi spelövning på banan och den går idag ut på att vi ska ut och kolla slaglängder och olika vindriktningar. Vi körde den även förra året i Spanien och den är riktigt bra och man lär sig att få insikt hur mycket vinden påverkar och hur man ska tänka rätt.

Jag är jätteglad över att få bo med Emma. Vi har det jättebra i vår lägenhet och lagar mycket god mat. Bäst av allt är att vi har väldigt roligt tillsammans och det går inte en dag utan att vi skrattar en massa. Vi peppar varandra till och under träning och lyfter varandra framåt i utvecklingen inom vår golf. Jag har verkligen funnit en vän för livet i Emma och jag hoppas vi kommer att ha bra kontakt även efter gymnasiet och vara ute i världen och träffa på varandra på de stora tourerna!

Nu ska jag bege mig och ut och träna i det underbara vädret. Ha det bra där hemma och hoppas all snö töar för fullt för vi vill absolut inte ha någon snö då vi kommer hem!


Första tävlingen för i år!

Idag har vi vår första av tre tävlingsdagar här nere i Spanien. Hälften gick ut i morse och hälften går ut nu efter lunch vilket jag ska göra. Jag sitter nu och äter lunch bestående av ris med chickennuggets. Sen blir det till att värma upp och sen ut på banan. Det ska bli riktigt roligt och jag hoppas på att kunna få ihop en okej score iaf.

Just nu skiner solen och det är klarblå himmel och det blåser i princip inget alls. Jag ska faktiskt spela i kjol nu har jag tänkt. Hoppas bara jag inte bländar mina medspelare allt för mycket med mina inte så bruna ben. Jag ska spela med Emelie, Anna och Ebba och jag hoppas på att vi får en trevlig runda med mycket bra golfspel.

Nu ska jag fixa i ordning bagen och allt, men ha en bra dag så hörs vi!


Tvätt

Emma, jag och Ellinor väljer att ha en lugn förmiddag idag innan vi ska ut och spela 18 hål i eftermiddag. Vi har precis varit och stoppat in vår första tvätt i tvättmaskinen, så när den är klar blir det in med nästa. Morgon har bestått av lugn fys och en riktigt lång frukost för min, Emmas, Ellinors och Louise del. Vi satt nästan 1,5 h och under den tiden hann det bli mycket skratt!

Nu när vi tar det lite lugnt från träningen passar vi på att få lite plugg gjort. Jag ska sätta mig och göra klart min svenska och skicka in den, sen blir det laga lunch och sen ut i det fina vädret och träna/spela golf. Idag skiner solen och det är klarblå himmel. Vi har 12 grader varmt och knappt någon blåst, så dert blir nog piké på banan så att armarna får lite färg kanske.

Ja det här var en liten kort uppdatering, men jag återkommer inom kort! Nu blir det plugg. Ha en bra dag!

Vädret blir bättre å bättre!

Idag har vi haft riktigt härligt väder med sol och klarblå himmel. Några av oss har till och med haft shorts på oss idag, dock inte jag. Hoppas på att vädret fortsätter att uteveckla sig så att det blir ännu lite varmare. Jag är riktigt nöjd med den här träningsdagen och har fått ut mycket bra träning. Vi tränar verkligen massssssor och man är helt slut och kvällarna och all energi ur kroppen är utpumpad. Emma och jag lagade riktigt god middag idag, kotletter med pasta och sås. Det var riktigt gött! Ledsen för detta korta och inte allt för detaljerade inlägg men jag orkar inte skriva mer just nu utan till lägga huvudet på kudden nu så att jag samlar på mig energi till imorgon.
Sovgott!

Världens bästa mamma!

Ja må hon leva, ja må hon leva, ja må hon leva uti hundrade år. Ja visst ska hon leva, jag visste ska hon leva, ja visste ska hon leva uti hundrade år! Hipphipphurrahurrahurrahurra!

Grattis världens bästa mamma på födelsedagen! Jag älskar dig! Hoppas du får en fantastisk dag även om inte jag kan vara hos dig och ge dig tusen kramar på din födelsedag!


Äntligen!!!!!

Jaaaaaa, nu har vi äntligen fått värme i lägenheten, iaf i sovrummet så nu kommer man kunna sov bättre och slippa frysa konstant. Elementet i det stora rummet är fortfarander kallt men vi hoppas på att det fungerar du vi vaknar imorgon.

Nu ikväll följde jag och Emma med Robin till affären och handlade 164 liter vatten, 11 påsar äpplen, 11 påsar bananer och ett lipsyl till Emil. Vi har nu iaf fått se lite civilisation i staden Vinaros. Affären vi var och handlade i liknade en Lidel butik.

Idag har vi haft riktigt bra väder och jag kunde för första gången ta av mig till piké tröja då vi var ute på banan och spelade. På samma hål som detta skedde gjorde jag även årets första birdie! Nu hoppas vi på fler dagar med riktigt bra väder så att det blir fler birdies.

I övrigt har dagen bestått av 18 hål spel och ytterligare 4 timmars träning. Fötterna värker som aldrig förr och det är underbart att ligga i sängen just nu och vila dem. Det tar verkligen fötterna att gå och träna hela dagarna, men det är helt klart värt det!

Imorgonbitti väntar morgonfys vid kl.7 som vanligt, sen blir det golfträning, lunch, träning, spelövning 9 hål på banan, hård fys, middag, kvällsmöte och sen sängen. Ja, dagarna här nere är fullproppade med träning och vi är väldigt effektiva genom att ta vara på alla de ljusa timmarna.

Nu ska jag skriva träningsdagbok och sen sova! Sovgott!

Överraskning!

Hej!

Idag kommer en lite överraskning från Spanien. Det är nämligen EMMA som sitter och bloggar.
Just nu sitter jag och Josefin inlindade i filtar med våra datorer och skriver med dem där hemma. Vi har precis ätit upp vår middag som idag bestod av rester (kyckling, ris/korvstroganoff, ris), göör gött!
Dagen idag har bestått av mycket träning och 9 håls spel. Började dagen kl.7 med fys och sedan har det rullat på tills klockan blev 19.00. Jag och Josefin började vår golfträning med att träna distanswedgar som inte var helt enkelt i denna vind som varit idag.
Dagen fortsatte med mer träning, bland annat stationsträning som bestod av chip, wedge, putt och range. För min del gick det inte särskilt bra, men samtidigt begär jag inte så mycket såhär tidigt på säsongen man är ju lite ringrostig efter den långa vintern.
Efter stationsträningen var det banan som gällde för min del. Vi skulle spela 9 hål och vi fick olika ”uppdrag” som vi skulle utföra. Mitt uppdrag bestod av att jag skulle vara kaxig, sur, gring, kortfattad och tvär mot mina medspelare. Helt motsatsen mot vad jag är i vanliga fall, så det var ett tufft uppdrag för min del. Det började med att jag fick ett skratt anfall på första tee och kunde inte sluta. Men jag tog mig i kragen och gick in i min roll som den griniga Emma och jag lyckades med mitt uppdrag.

Ha det gött allihopa!

Hejdå.

Matlagning i bilder


Emma hackar vitlök till köttfärssåsen


Maten klar!


Emma tycker att det går rikitgt bra att laga mat!


En trött Josefin visar upp Spaniens första måltid - Spagetti med köttfärsås


Vår fina frukt-bänk!


Morgonfys

Här kommer en liten kort ppdatering från morgonen: Vi har precis varit ute och kört morgonfys med Ronnie bestående av lite löpning, staffetter, rörlighet och armhävningstävling. Nu ska vi duscha lite snabbt och göra oss iordning. Sen bär det iväg till klubbhuset för frukost och direkt ut och träna. Idag är det egenplanerad träning och stationsträning som gäller.

Just nu skiner solen ute och det är klarblå himmel. Det blåser lite lätt och jag hoppas att det inte börja blåsa mer under dagen för så som det är nu är helt okej.

Nu kom Emma ut ur duschen så nu hinner jag inte skriva mer. Ha det bra!

Bilder


TV-rummet


Här har vi precis varit burit in all packning, det är därför det är lite stöktigt på bilden, men nu har vi fin ordning på allt:)


Vårt sovrum. Inte nå täcken utan det är filtar som gäller här i Spanien!


Ellinor och jag första dagen


Patric i bunker och tränarKlubbhuset


Jag var ju tvungen att kolla hur varmt det var i poolen!


Vi bor i en frys!

Just nu sitter jag här i lägenheten och äter lunch själv (spagetti och köttfärsås - rester från igår). Emma är ute på banan och kommer in senare, då det är dags för mig att gå ut och spela. Vi är indelade i fyra olika träningsgrupper som tränar olika tillsammans. Anledningen till valet av ovanstående rubrik är för att vi har det sjukt allt vårt kök/TV-rum. Elementet fungerar inte och värmepumpen så finns och som vi trodde fungerade sprutar bara ut en massa kalluft. Igår kväll satt vi den på 30 grader för att få upp temperaturen till du vi vaknade på morgonen, men nej det hade blivit tvärtom. Den har stått och sprutat kalluft hela natten och det var iskallt då vi steg upp. Vi får fortsätta att klura lite för att kunna lösa detta.

Vi har bra väder här, solen skiner och det är klarblå himel, dock så blåser det vääääääldigt mycket vilket gör det lite extra kyligt. Då jag tränade puttning nu på förmiddagen låg bollarna inte stilla vissa gånger, så då förstår ni hur mycket det blåser. Utöver puttningen har jag också stått på rangen och kollat av GUBBS:en och tränat teknik. Det var riktigt härligt att se billen flyga. Första slagen kändes nästan magiskt! Slagen känns väldigt bra för att bara vara första dagen så det här tror jag kommer bli rikigt bra.

Det är väldigt bra stämning i gruppen och alla är glada, fokuserade och ivriga på att träna massor!

Både Emma och jag somnade direkt då vi hade lagt oss igår och har båda två sovit väldigt gött i natt. Sängarna är litelite för hårda men annars är allt toppen!

Nu ska jag ta och äta upp min mat, sen hoppa i alla kläder igen och äntligen sticka ut på bana och spela 2010 års första 18 håls runda!

Ha det bra där hemma! kram

Dag 1 i blåsiga Spanien

Hej på er hemma i Sverige!

Nu är vi äntligen på plats här i Spanien, Panoramica! Resen hit gick bra och den gick fortare än vad jag trodde att den skulle göra. Jag somnade direkt då planet hade lyft i morse och sov 2,5h, så då återstod det bara en timme innan vi var framme i Barcelona. Bussresan mellan Barcelona och Panoramica gick relativt snabbt då Emma och jag satt och pratade och hade det trevligt.

Då planet landade i Barcelona var det tre grader varmt och regn. Under bussen resan började det snöa och det var som en djup suck som drog igenom i min kroppen, men sen blev vädret bara bättre och bättre. Efter den två timmar långa bussresan var vi framme och då var temperaturen upp på åtta grader med sol. Fast de få plusgraderna känns inte speciellt mycket just nu eftersom det blåser nå fruktansvärt här. På sidan av vägen då vi åkte med bussen satt det ”vindstrutar”  och de blåste rak ut i sidled så man kändes hur det hela tiden tog tag i bussen.

Direkt då vi kom hit till vår lägenhet packade vi upp allt och gjorde det mysigt. Emma och jag kommer verkligen att trivas jättebra här i Spanien nu under den kommande månanden. Lägenheten består av ett lite kök med en bardisk ut mot själva matsalsdelen där det finns ett bor med fyra stolar och sen en TV hörna med en väldigt skön soffa som jag sitter i just nu och skriver detta. Sen är det ett ganska stort badrum med ett badkar. Sist av allt är sovrummet som består av en dubbelsäng och en stor inbyggd garderob.

Imorgon börjar allvaret och man känner sig grymt taggad på en massa träning och äntligen få komma ut och spela igen. Hoppas på att temperaturen kan stiga lite, men fram för allt att blåsten kan lugna ner sig lite för nu känns det väldigt kallt ute. Dagen kommer att börja med ”vakna upp fys” kl. 7.00 och därefter kommer dagen att rulla på med en massa träning.

Just nu sitter jag och Emma och är fruktansvärt hungriga och väntar på att maten ska komma som tränarna är och handlar. För övrigt mår alla bra och stämningen bland golfarna är på topp! Alla vi har ett fantastiskt äventyr framför oss den kommande månaden.

Nu ska jag passa på att plugga lite då det finns tid för det. Ha det bra så hör jag av mig då jag har tid och möjlighet till Internet

(Detta inlägg har jag i förhand suttit och skrivit på och lägger ut det först nu då jag har fått tillgång till Internet.)

LIVE: Emma och jag har precis ätit en mycket god spagetti och köttfärsås middag som vi tillsammans tillagade. Sen var vi precis och köpte oss Internet så nu kommer jag kunna uppdatera bra här på bloggen. Nu ska jag försöka få skype att fungera. Kl. 21 ikväll har vi möte och sen blir det sängen. Måste ladda batterierna till max inför imorgon så att man orkar träna en massa.

Ha det bra! Kram från Spanien!


SPANIEN!

Yes, nu är tiden äntligen kommen och inatt drar vi till Spanien på träningsläger i en månad. Det ska bli så himla roligt och jag vet att det kommer bli en massa grym träning! Känner mig grymt taggad inför all träning och man hör på alla andra att de också är det.

Under dagen har mamma varuit här i Uppsala så vi började med att städa och damma allt i rummet så att det ska vara rent och fint till då jag kommer hem igen vilket känns skönt. Resten av dagen har bestått av en massa packning. Har gått upp och ner på vågen ett antal gånger nu och fler lär det bli för att väga all packning. Tror att jag klarar av att hålla mig innanför gränserna och slipper övervikt. Nu har jag bara handbagaget kvar att packa, sen är jag klar. Då blir det mat, dusch och sen avslutar jag kvällen med att kolla på Wallander, mastermind med Emma. Sen blir det till att ställa klockan på 2.45 för att äta lite "frukost" eller va man ska kalla det för mitt i natten. Därefter bär det av med 45 kg packning som ska bäras till Statoil!

Under det kommande äventyret som väntar ska jag försöka uppdatera här på bloggen med jämna mellanrum för att hålla er lite uppdaterade. Faktum är att det väntar en överraskning för er som läser, men det avslöjar jag inte först då vi är nere på plats i Spanien.

Jag måste också TACKA alla så himla mycket för all uppvaktning på och i och med min födelsedag. Det har varit bland de bästa dagarna i mitt liv och jag är jättetacksam! Kramar till er alla!

Nej, nu ska jag ta och dra ett sista ryck så att jag blir klar. Ha det bra här hemma i Sverige så hörs vi!

Adios!


Nu är det inte långt kvar till man får pegga upp en drive slå den spikrakt mitt i fairway!

Hatar snö!

Usch va less jag är på snö just nu. Det har snöat i Uppsala hela dagen idag och det är galet svårt att ta sig fram på cykeln. Det blir extra svårt du mina växlar har gått sönder och jag bara har sjuan...

Nu är jag iaf hemma efter att ha varit en vända på stan och shoppat lite nödvändigheter till Spanien. Nu har nedräkningen verkligen börjat och det är bara en vecka kvar till vi åker till Spanien idag! Längtar massor och jag tror att det kommer bli minst lika bra som förra året!

Nu ska jag sätta mig och plugga fram till jag ska äta. Det gäller verkligen att ligga i med allt plugg nu så att man får undan så mycket som möjligt inför Spanien. Därför är det lika bra att sätta igång på en gång!

Ha en bra dag!


Närbild på en mycket glad Josefin på 18 års festen!

RSS 2.0