Pannkakor!

Trots huvudvärk så har dagen hittills varit väldigt bra. Steg upp i morse och gjorde iordning frukost till både mig och Emma som jag sen gick in till henne och överraskade henne med. Det kändes bra att göra det eftersom jag saknat henne de senaste dagarna. Vi satt inne på hennes rum och åt frukosten och samtidigt kollade vi på 1 ½ avsnitt av 90210. Trots att det känns som att serien blivit lite mer ledsam med en massa lögner och liknande nu under säsong två så tycker både Emma och jag att det är riktigt bra och spännande. Man inser verkligen hur viktigt det är att vara ärlig mot alla nära och kära. Livet blir både bättre och lättare om vi kan tala om sanningen från början och inte försöka hålla på och dölja en massa...

Efter vår mysig start på dagen begav jag mig till skolan tillsammans med Lucas och Erik för vår enda lektion idag, matte. Det börjat bli ganska svårt nu, men det ska det vara också eftersom vi faktiskt läser matte D. Det är roligt att behöva sitta och fundera en massa för att sedan komma fram till svaret, vilket då brukar kännas riktigt bra!

Skoldagen avslutades med en lunch tillsammans med sex andra golfare. Vi har alltid lika roligt då vi äter gemensamt och har massor att prata om.

Nu är jag hemma och väntar på att Emma ska komma hem från skolan. För då ska vi nämligen kolla klart på avsnittet som vi påbörjade i morse. Vid tre har jag golfträning som jag ska iväg på. Kommer köra ett lugnt pass och kolla lite hur mycket kroppen orkar med efter att ha varit sjuk i ett par dagar nu. Det ska i alla fall bli skönt att få komma ut och få lite frisk luft.

Ikväll ska Emma och jag grädda pannkakor tillsammans så det ska blir riktigt gött! Därefter får vi väl se vad som hände runder kvällen, antingen idol, valdebatten eller kanske ytterligare ett avsnitt av 90210. Det visar sig helt enkelt men troligtvis blir det en skön´kväll i soffan med kanske en kopp kaffe och bara ta det lite lugnt!


Sjuk

Nu när jag var i Kalmar och spelade eliten blev jag tyvärr. Det kom snabbt och oväntat. Det var både tråkigt och jobbigt att det skulle komma just nu, men det var bara å gilla läget. Jag kämpade hela vägen och slutade på en 16:e plats vilket jag får vara ganska nöjd med, med tanke på hur jag mådde.
Jag har varit hemma från skolan nu måndag och tisdag för att kunna bli frisk så fort som möjligt. Igår hade jag fruktansvärt ont i huvudet, men idag är det lite bättre så  det känns skönt. Hoppas på att kunna orka gå till skolan imorgon. Det är ganska tråkigt att bara ligga hemma helt själv. Jag är verkligen helt ensam här på Kantorn just nu eftersom RIGarna är i Finland och tävlar mot en skola där. De kommer hem imorgon kväll igen så det känns skönt!

Min dag har bara tillbringats i sängen med att vila och gjort lite nytta på datorn ifrom av att skicka lite mail och sånt. Senare ska jag ta mig upp ur sängen och laga lite mat. Nu känns det både roligare och lättare att laga mat eftersom jag nu fyllt upp mitt tomma kylskåp och min tomma frys. Min snälla mamma och Stig var här uppe i Uppsala igår och hjälpte mig att handla lite, så nu behöver jag iaf i svälta utan har massa gott att välja mellan.

Ikväll ska jag kolla på idol och efter det skulle de tydligen va någon utfrågning på tv4, så det funderar jag faktiskt på att kolla på. Det börjar ju faktiskt bli dags att bestämma sig för vilket parti som man ska rösta på eftersom det är val nu på söndag.

Nu blir det lite mer vila för min del! Ha det bra!


En speciell dag!

I dag är ingen vanlig dag, utan idag fyller min kära lillsyster 14 år! Herregud va tiden går fort, men tur är att hon alltid kommer vara min lillasyster. Grattis på födelsedagen Johanna! Jag älskar dig! Jag är ledsen att jag inte kan vara hemma hos dig nu och fira din dag med dig, men jag hoppas att din dag blir riktigt bra! Massor med grattiskramar från din storasyster!


Jag älskar hotellfrukost!

Sitter på hotellet och har precis bytt om till golfkläder. Imorse gick vi upp vid 7.30 och skönt var att jag kände mig riktigt utvilat! Vi tog en lång frukost och njöt av den underbara hotellfrukosten. Jag skulle kunna sitta en hel dag och bara äta av allt det goda som finns! Efter frukost gick Sofie och jag till en affär och köpte lite bananer att ha på banan. När vi kom tillbaka tog ja en dusch och nu är jag redo och klar för att åka ut till banan och träning och spela inspel. Jag tycker vanligtvis att inspel inte är så roliga eftersom man egentligen bara vill ut och tävla, men man får göra det bästa av det och samla på sig all information som man kommer behöva. Får se till att ha trevligt med Sofie så att tiden går fort! roligt är också att vi kommer spela i samma boll under de två första tävlingsdagarna. Vi har sagt att vi ska spela i samma boll även sista dagen också (ledarbollen), men det är långt kvar tills dess och många slag som ska slås. Som vanligt gäller det att gå ut och ha roligt, njuta av situationen och ta ett slag i taget och därefter får man se vad resultatet blir!

Vädret här och sol och lite moln samt kraftig blåst! Det kommer eventuellt komma lite regn under tävlingsdagarna, men vi hoppas på att det håller sig helt okej i alla fall!
Ha en bra dag!
Josefin


Kalmar!

Nu är jag på plats här i Kalmar och ligger i sängen på hotellrummet och ska snart sova. Bilresan hit gick bra och jag åkte tillsammans med Sofie och hennes pappa. Pluggade lite och suttit lite vid datorn så tiden i bilen gick ganska bra att fördriva. Imorgon startar vi dagen med en god hotellfrukost och därefter ska vi iväg och handla lite att ha och äta på banan. Annars kommer morgondagen att bestå av träning, inspel, spelarmöte och hotellbyta. Imorgon byter jag hotell och kommer bo tillsammans med Emelie på Scandic.

Det är alltså Skandia Tour elit som jag ska spela här i Kalmar 10-12/9 och det ska bli riktigt roligt! Hoppas på att höstvädret i alla fall kan bjuda på lite värme så att man kan slippa mössa och vantar.

Nu är det sov dag! Godnatt!

Kort uppdatering!

Nu har jag kommit hem från skolan och dagens två lektioner, men vid kl. 3 är det fys med Ronnie som gäller. Tiden här i mellan ska jag försöka fixa med lite småsaker, så som att boka boende till Kalmar, vika tvätt, byta och om kanske börja packa lite. Packning är en stor del av mitt liv just nu känns det som: jag packar för att åka iväg på tävlingar, sen kommer jag hem och då ska sakerna packas upp, tvättas och sen börjar denna cirkel om på nytt inför nästa tävling. På ett sätt känns det bra att golfsäsongen börjar lida mot sitt slut så att jag kan sätta mig till ro ett litet tag och vara på samma ställe i mer än en vecka utan att behöva packa och släpa en massa. Allt det där gör att det blir som en inre stress i kroppen hela tiden eftersom att det är så himla mycket som ska fixas hela tiden och fungera. Det är boende, resa och allt sånt som ska planera. Jag ska prata med alla lärare för att säga att jag är borta och be om uppgifter som ska göra. Jag ska hålla igång bra med både fys och golfträning. Jag vill hinna umgås med alla mina kompisar. Och mitt i allt detta så vill jag hinna känna att jag kan sitta ner och bara ta det lugnt ett tag, men det är svårt eftersom att det känns som att mitt liv stundvis går i 180! Jag älskar verkligen mitt golfliv, men allt resande blir till slut lite jobbigt. Jag kommer vara borta så mycket under hela september månad att det bara blir totalt 12 dagar i skolan för mig, vilket känns helt galet. Som tur är känns det som att det fungerar bra och jag kommer inte efter trots allt resande utan jag tar mina extra plugtimmar hemma någon gång ibland för att se till att inte hamna efter. Nu i början av terminen är det också ganska lugnt vilket känns bra och de få uppgifterna som vi har just nu är lätta att genomföra utanför skolan, så som läsa bok i svenska, plugga några sidor matte osv.

Nu ska jag dra igång med alla saker! Ha det bra!
Josefin

RSS 2.0