Det är ingen vanlig dag, för det är Emmas födelsedag! HurraHurraHurraaaa!

Idag fyller min underbara vän Emma 19 år. Det firade vi i korridoreren henne med genom att gå upp i morse och bjuda på lite vacker sång och lite presenter!


Detta stod på det största paketet från mig. Någon som kan gissa vad det var i det?


Emma och jag brukar skämta väldigt mycket om att vi börja bli gamla och glömmer en massa saker, men nu när hon blir 19 år kommer kanske fler ålderstecken att visa sig. Därför köpte jag henne en käpp som hon kan stötta sig mot. Hon fick även paket från mig som var lite mer "seriöst" som hon har lite glädje av. Jag tror dock att hon gillar käppen, för hon gick runt med den här i korridoren i morse som ni ser på bilden.

Ha en bra dag!

Sjukstuga på Kantorn

Sjukdomarna här på Kantorn verkat gå runt och nu är det tydligen min tur att vara sängliggandes. De små bakterierna som förra veckan bodde hos Emma har nu flyttat vidare till mig. Det bröt under under helgen och tyvärr känner jag mig än inte riktigt på bättringsvägen, men jag hoppas på att det vill vända snabbt så att jag kan vara uppe på benena igen och träna igen. Blir ingen skola idag för min del, utan det är sängen, datorn, böcker  och jag som umgås idag. Det gäller att försöka sysselsätta med lugna aktiviterar så att man inte blir rastlös. Så nu passar jag på att skriva lite här på min blogg och tänkte dela med mig av lite bilder som skulle ha visats upp för länge sen. Det är bilder på julklappen som jag fick av Emma och Markus, som var en sminkning på Make Up Store. Det var hur kul som helst och passade perfekt att jag fick lära mig en fest-sminking inför nyår som sedan firade i Kil/Karlstad.


Det blev en sminkning i blått och jag tycker den blev häftig, men som alltid är det svårt att fånga exakt hur det ser ut på bild men jag tror i alla fall att ni kan se ungefär hur det såg ut. Samma kväll gick vi ut och åt på O'learys för att kolla på hockey då Färjestad spelade. Vi avslutade sedan kvällen med att spela lite billjard som fanns där vi ät. Det bästa av allt vara att jag och Emma vann överlägset mot Markus och Adam. Tror faktiskt att killarna underskattade oss lite.

Det växer bananer i min palm!


Häftigt! Det var den första tanken jag tänkte då jag såg att det växte bananer i min palm. Dessutom är det ju perfekt att slippa gå till affären för att köpa det, utan nu är det bara plocka en från min palm då jag är sugen. Jag är så duktig att skönta om min palm genom att ge den mycket kärlek! Hemligheten är att jag pratar med den varje dag och ger den lite vatten då och då. Nej, om det ändå vore så här... Efter att ha lämnat rummet obevakat en stund har Lucas varit så här påhittig, rolig och placerat mina bananer i palmen. Det är inte första gången som mina bananer lämnar mitt fruktfat, utan jag brukar kunna hitta de på alla tänkbara ställen i mitt rum. Alltid lika roligt att leta reda på dem!


Tulpaner

Fick dessa fina tulpaner från min farmor då vi igår var i Stockholm och gick på Ostasiatiska museumet och kollade på Terrakottaarmén. Det var en häftig upplevelse, men det är samtidigt svårt att förstå hur dessa lergubbar legat under jorden i ca. 2000 år och hur pass bra bevarade de då kan vara. Jag imponerades också av hur människorna som gjort dessa, fick till alla detaljer så himla bra.Idag börjar jag inte skolan förr än vid 13.45 så nu på morgon har jag passat på att få en massa andra bra saker gjorda. Har en "att-göra-lista" där jag skriver upp allt jag måste göra och sen är det bara till att pricka av vart eftersom man bir klar med sakerna. För mig fungerar det som en väldigt bra saker, eftersom det hjälpter mig att prioritera och hålla bra koll på alla saker för att inte behöva bli stressad.

Imorse blev det ingen träning pga att jag har ont i halsen och tar det därför lite lugnt eftersom jag inte vill bli sjuk! Efter skolan idag har vi golfare ledarutbildning och efter det lite golfträning. Det är fram till kl.20 så det blir en lång kväll, men det ska bli väldigt roligt att få träna lite golf igen då det var länge sen sist!

Ha en bra dag och gå försiktigt ute! Här i Uppsala är det så halt att det är livsfarligt att gå ut utanför dörren. På med spikskorna är det nästan som gäller!


...eller så kanske det får bli skidskor till skolan! (dessa fina är från åkningen i Kungsträdgården så Emma och jag var i Stockholm.)

 

 


Träningsvääärk!

Ja som rubrik lyder så har jag en fruktansvärd träningsvärk. Emma och jag var på Sats igår och körde vårat explosiva pass samt avslutade med att göra totalt 165 st situps på boll. Resultatet av det känns verkligen idag och jag tror jag aldrig har haft så mycket träningsvärk i magen som jag har just nu. Vad jag än gör så känns det och Emma skrattade massor då jag nös idag och direkt efter sa aaaaj eftersom även det gjorde ont. Men inte ens massa träning hindrade oss från stenhård träning även idag, dagen som visserligen startade med lite lugnare träning i form av en långpromenad i snöovädret i en timme. Men vid lunchtid möttes vi på Sats efter att jag varit i skolan (Emma har fått njuta av en dag ledigt från skolan) för att köra ett fyspass med fokus på överkropp. Vi genomförde 5 övningar som vi körde 3 varv och avslutade även med en jobbig men bra magövning samt ytterligare två överkroppsövning. Vi körde verkligen järnet och var helt slut i kroppen då vi lämnade gymmet.

Därefter var det bara att sätta sig på cykeln för att trampa hemåt i snöovädret. Det har kommit väldigt mycket snö i Uppsala under dagen och de har tyvärr inte plogat cykelvägarna så just nu blir även de turerna som ett träningspass, både för benen och balansen. Väl hemma som två snögubbar var det bara att hoppa in i duschen för sen stod film på schema. Som belöning efter bra träning hade vi en lugn och skön eftermiddag.

Kvällen har varit lung och skön och också lite extra bra för min del, Emma lagade nämligen middag till mig! Hon serverade mig "Morfars kyckling", ett recept från Emmas kokbok som hennes mormor själv skrivit ihop till henne. Det blir troligtvis många fler middag från den boken framöver. Det var riktigt gott och vi satt länge kvar i soffan efter maten för att smälta den och samla lite krafter till disken.

Resten av kvällen tillbringades framför TV och vi kollade på Sveriges mästerkock och Fuskbyggarna, samt diskuterade kring morgondagens träning. Det är intervaller på löpband som gäller imorgon. Springer 40 sekunder vilar 20 sekunder och detta upprepas under 30 minuter vilket blir väldigt svettigt och jobbigt. Frågan är dock hur det kommer att gå att springa med våra värkande kroppar?!? Det är bara att bita ihop och ge järnet för sen väntar en ledig dag för både mig och Emma då vi inte har några lektioner i skolan pga inställda lektioner. Dagen är inte planerad utan vi tar den som den kommer, men troligtvis blir det lite plugg i alla fall och kanske även en film - det visar sig imorgon.

Nu är det för min del dags att sova och ladda upp batterierna tills imorgon för att orkar pressa och ge allt på löpbandet!

Ha det bra och sov gott!


Situps på boll. Bilden är från första året i Spanien och då klarade jag verkligen inte av att göra så många som jag gjorde igår och pressa mig så hårt. Träning ger färdigthet!

Framtiden!

Det är med lite skräckblandad förtjusning som jag på tisdag börjar min sista termin i skolan. Det kommer bli en händelserik, lärorik och fram för allt rolig vår. Det är mycket som kommer att hände: Spanienläger 7mars-1 april, studentskiva, studenten och massa annat skoj. Många av höjdpunkterna kommer jag ha tillsammans med alla mina underbara vänner i Uppsala och det kommer garanterat att bli massa skratt. Just nu längat jag massor efter Emmas och mina myskvällar framför bra tv-serier med en kopp kaffe i handen. Får inte glömma att det givetvis kommer bli väldigt mycket bra träning också, både fys och golf!

Livet kommer alltså att vara underbart fram till studenten, men sen är frågan vad som händer efter det? Väldigt bra frågan, men som tyvärr är väldigt oviss just nu. Samtidigt som det ska bli väldigt roligt och spännande att ge sig ut på nya äventyr nu eftergymnasiet, så är det just nu väldigt jobbigt periodvis att inte veta som kommer att hända. Det jag vet är att jag vill fortsätta satsa på golfen, men det är vägarna till att göra det som det nu gäller att hitta. Jag hittar bra alternativ som jag tycker verkar väldigt bra. Men jag försöker vara öppen och lyssna på andra människors förslag till alternativ. Samtdigt som jag vill höra det så blir jag tyvärr ibland osäker på vad JAG vill och blir rädd för att jag ska fatta fel beslut. Det sista jag vill är att om några år känna att jag exempelvis ångrar att jag inte åkte till USA. Jag har nu länge varit inne på att jag inte vill åka till USA och plugga på college, men då folk ifrågarsätter varför jag inte ska det och berättar de fördelarna som finns så blir jag osäker just för att jag är rädd för att gå miste på något. Jag vet att det handlar om att jag ska fatta det beslut som jag vill göra, eftersom det är mitt egna liv. Det gäller bara att finna viljan till exakt vad det är som jag vill. Det är inte alla gånger lätt har jag nu insett, men tids nog kommer pusselbitarna nog falla på plats och allt löser sig i slutändan. Även om det är jobbigt nu så kommer jag bli starkare av det då allt är klart. Det är så här jag måste tänka!

Livet har fram tills nu på sätt och vis varit bestämt och man har haft skolan varje dag att gå till. Det har varit en trygghet att veta vad man ska göra varje dag. Men i och med studenten så tas den tryggheten ifrån en och man ska nu ut och flyga med egna vingar, fatta egna beslut om framtiden och bygga upp för saker som man vill göra. Det är alltså något helt nytt som man ställs inför och nya saker är alltid svåra, men samtidigt är det de som är allra mest lärorika.

Dagen idag har varit fylld med en massa prat om framtiden. Jag vill och känner att det är bra att prata om det. Att prata om svåra saker hjälper ofta till att reda ut det lite. Jag är så tacksam för att jag har underbar familj och vänner runt mig som stöttar och hjälper mig i det här. Det är mycket tankar och känslor som lagras upp inom en och tillslut blir det nästan kortslutning i huvudet pga alla tankar som inte gör en klokar, hur mycket man än tänker kring de. Att då få prata om det och lätta på känslorna och tankarna betyder så himla mycket! Det gäller att prata och bolla alla alternativ så att man inte kör fast.. Så är det i alla fall för mig!

Jag ska försöka se ljust på framtiden för jag har mycket roligt som väntar mig i livet! Våga satsa och njuta av utmaningarna som väntar. Det värsta som kan hända är att jag misslyckas, vilket leder till lärdom och nya erfarenheter vilket alltid är bra att fylla ryggsäcken med!

Anledningen till att jag skrev detta är för att jag älskar att skriva om det är skönt att skriva av sig om en massa saker. Denna bild togs på nyårsafton av Ämma. Riktigt häftig bild enligt mig!


Längdskidåkning!

Idag har jag varit första gången i spåret under den här vinter. Jag och farmor var nämligen ute i förmiddags och åkte lite längdskidor i Gånsta- spåret. Tanken var att vi skulle åka fem kilometer, men ganska snart så insåg vi att det skulle bli ändrade planer och det blev då istället 3,2 km. Det snöade och blåste fruktansvärt mycket ute och i början av åkningen som var över ett öppet fällt så piskades snön mot kinder och gjorde till och med lite ont. Det blåste så mycket så att spåren delvis hade drivit igen. Men vi kämpde på med att plöja upp spåren igen och då vi väl kom in i skogen var spåren bra och det var riktigt mysigt att åka. Avkopplade och väldigt vackert att åka genom skogen fyllt med snö över alla träden. Det enda som saknades var lite solsken men det hoppas vi på nästan gång och då blir det även fem kilometer.

Jag har alltid sagt att någon gång i livet så ska jag åka Vasaloppet för det är verkligen något som jag vill uppleva. Idag insåg jag dock att jag har många mil kvar i skidspåret innan jag är redo att ta mig an den utmaningen, men kanske något att önska sig i 20 års-present...:)


RSS 2.0