Tiden går fort då man har roligt!

Nu börjar lägret att lida mot sitt slut och imorgon är det sista dagen här i Spanien med spel och träning. För oss treor är det dessutom sista dagen på vårt sista läger. Det blir till att ta vara på dagen till max, njuta av livet och ha roligt. Imorgon är det den sista av våra fyra tävlingsdagar och det har bjudits på många fina resultat. Efter tre dagar leder Johan C på par, två slag före Patric.

Jag ligger dock längre ner i resultatlistan, då jag fram för allt hade en tung första dag. Men jag deppade abslut inte ihop för det utan kände mig bara väldigt revaschsugen och taggad på att gå ut och spela bra golf, vilket jag även gjorde. Jag är riktigt nöjd med gårdagen då jag noterade säsongsbästa och även årets första runda under par (-1). Riktigt roligt att få känna att det finns minus scorer i kroppen och det jag att man bara blir ännu mer laddad inför den kommande säsong. Jag måste även nämna Elsa som jag spelade i samma boll med igår. Hon visade upp grym golf som var riktigt rolig att kolla på och noterade det grymma resultatet med -6!!

Idag spelade jag med Emma och Axel. Mitt spel kändes till en början helt okej, men under de sista nio hålen kom jag inte i en dålig trend och gjort sex raka bogeys vilket resulterade i att jag slutligen hamnade på en score på +7. Emma bjöd idag på stabilt spel och noterade +3. Det syns verkligen att hon har mycket mer att ge och då tänker jag fram för allt på alla de puttar som var otroligt nära på att gå i idag, men som inte räckte hela vägen fram. Jag hoppas att de rullar i för henne imorgon istället.

Det var tänkt att vi skulle börja packa ikväll, men efter att ha tagit fram resväskan som nu legat under sängen i en månad så tappade jag lusten och gick istället och la mig. Vi skjuter upp det till imorgon istället och passar istället på att njute lite extra av de hårda sängarna som vi nu sover vår näst sista natt i. Innan vi sluter ögonen för lite nattsömn så ska vi kolla på ett Gossip girl avsnitt.

Imorgon är det upp på tårna som gäller och jag är laddad till tusen för att gå ut och spela bra golf och avsluta med flaggan i topp på detta Spanienläger.


Korthålet på 5:an


Den årliga golfbrännan är nu på plats!

"Värmland" gästbloggar

Hej på er alla!
Nu är det dags för mig att gästblogga igen! Alltid lika kul att få skriva till er!
Just nu sitter jag i soffan med datorn i knät och väntar på att Josefin ska duscha klart. Efter det blir det sängen tillsammans med ett gossip gril avsnitt.
Jag vill börja berätta om detta fantastiska läger som börjar lida mot sitt slut. Det är som man säger, "tiden går fort när man har roligt". Jag och Josefin har försökt att ha tråkigt under lägret just för att tiden ska gå sakta, men vi har misslyckats helt. Det är nog omöjligt för oss att ha tråkigt när vi är i varandras sällskap.
Lägret har varit väldigt bra! Massor av träning, svett och skratt! Vädret har inte rikigt varit på vår sida detta år! För en gångs skull försökte jag packa smart och tog därför inte med så mycket varma kläder eftersom det varit så bra väder de andra åren. Men självklart har det varit kallt och regnit när jag för en gångs skull packade smart! Några dagar har det iallafall varit sol och fint väder och jag har hunnit få lite av den årliga golfbrännan. Jag hoppas på mer sol nu de sista dagarna då det är dags för tävling! Jag tror att både jag och josefin är taggade till tusen inför tävlingen. Det kommer bli kul och se om träningen här nere har gett resultat!
Jag vet inte hur jag skulle klara av detta läger utan josefin! Hon finns alltid vid min sida och pushar mig till att nå lite längre. Jag önskar att alla skulle kunna få ha en lika bra bästa vän som jag har! Josefin är en vän för livet som jag aldrig kommer släppa taget om! Vi hjälps åt och stöttar varandra hela tiden och hjälps åt att spränga de gränser som hindrar oss från att klättra ännu närmare toppen! Jag unnar Josefin all framgång och med den vilja och den målmedvetenhet är jag övertygad om att Josefin kommer gå gööör (jätte) långt!
Det är nu i slutet av lägret när krafterna börjar ta slut och hemlängtan börjar bli stark som man behöver en vän vid sin sida.Jjag är lyckligt lottad som har en sådan fantastisk vän som Josefin!
Nu hör jag att sängen ropar på mig och gossip girl väntar!
Ha det så bra hemma i Sverige!
På återseende!
Emma (värmland) Alfredsson

Bara en veckan kvar...

Tiden går verkligen hur fort som helt då man har roligt och nu är det enbart en veckan kvar innan det bär av hemåt mot Sverige. Vi har det kanonbra här i Spanien och jag tror de flesta av oss trivs som små fiskar i vatten. Känns lite tråkigt att det är mindre än en vecka kvar nu av all underbar träning, men jag antar att efter den här intensiva månaden kommer kroppen och huvudet uppskatta lite vila när man väl kommer hem.

Jag och säkert många fler i gruppen känner att tiden har gått väldigt fort här nere då alla dagar fylls med massa träning och ny kunskap i ryggsäcken. Jag kämpar med att hålla energin på topp och känner att det går bra, trots att det nu börjar bli lite tugnt att gå upp på morgonen då klocken ringer eftersom nu har varit ställd på 6.40 varje morgon sedan vi kom hit. Trots att sängarna här nere är stenhård så är de fruktansvärt sköna på morgonen då klockan ringer. Det roliga då man är här nere så länge, är att man verkligen hinner få in rutiner som sätter sig så att de går utav bara farten. Ett exempel på det är morgonen då klockan ringer, snoozar en gång, går fram till garderoben och tar fram den ihopvikta klädhögen med fyskläderna som man på en gång hoppar i, sedan på med skorna för att slutligen dela på en banan ner för trappan med Emma på väg mot den dagliga morgonfysen. Sammanfattningsvis kan man alltså säga att vi går på autopiloten just nu! 

Vi fick äntligen lite sol på oss idag, så vi har njutit maximalt av dagen som bestod av spel och egen träning. Jag spelade tillsammans med Emma, Ellinor och Johan.  Idag gick jag +3. Låg -1 länge och väl men tappade på slutet då jag gjorde fyra bogeys sista fem. Lite surt men det är bara fortsätta kämpa på så kommer det sista framöver. Det är ju inte nu som spelet ska vara på topp, utan det spar jag gärna till då säsongen startar. Men det är otroligt skönt att känna att det finns låga scorer i kroppen. Emma spelade också riktigt bra och gick även hon +3. Vi båda är nöjda med dagen och har tränat på mycket och bra!

Varje dag peppar Emma och jag peppar varandra vilket gör att man får den där energin för att orka ladda om batterierna varje dag och ta vara på all tid och träna en massa. Jag vet inte hur jag skulle klara mig utan henne vid min sida med all stöttning och peppning som hon ger mig! Nu är det bara ge järnet och köra ända in i kaklat som jag sa till Ronnie idag på rangen, som förövrigt återvände hit till oss idag efter att ha varit hemma ett tag. Han tillsammans med fystränaren Rikard från SATS kommer med lite ny energi till gruppen och jag är övertygad om att de är riktigt sugna på att köra totalt slut på oss under de kommande fyspassena. Det är bara ladda mentalt att det kommer bli jobbigt, svettigt och vara beredd på att ge allt, vilket alla kommer göra då vi peppar varandra så grymt bra!

Nu är det dags att stänga av datorn för att du se på det sista avsnittet av Gossip Girl säsong 3 som jag och Emma har kvar. Sov gott!

Spana in Emma grymma armmuskler som är ett resultat från vinterns all fysträning.


Killarna fick igår lov att göra 40 armhävningar då de förlorade mot tjejerna i en närspelsmatch. Go girls!


Matchspel singel!

I matchen mella RIG och REG i Ryder Cup slutande det med seger för lag RIG. Grattis till alla dem och tack för en roligt match! Idag var det singelmatcher över 18 hål och lottningen gjorde att jag fick möta Emma. Vi verkar ha någon dragningskraft till varandra och fick återigen spela mot varandra. Eftersom jag trivs så himla bra tillsammans med Emma så gjorde det inget, men jag ska ändå erkänna att inför och under själv matchen kändes det lite konstigt att spela match mot just henne. Jag vill ju trots allt att Emma ska spela bra och bli grym inom sin golf. Under matchen idag gick båda med raska steg längs fairway och vi pratade inte alls så mycket som vi brukar göra. Att tillägga ska jag säga att båda hade för avsikt att göra så och inte prata så mycket med den andre, vilket vi pratade om i efterhand och förklarade för varandra. Trots att vi är bästa vänner så gick båda in i den här matchen med svarta ögonen och enbart hade en sak i huvudet, VINST! Jag hade som mål att vara "matchspelsjossan" och hela tiden gå först ut på fairway (gå som en vinnare). Då det inte bara var jag som hade detta som mål (vi spelade i fyrboll med två matcher) att gå först blev det flera gånger att tempot skuvades upp väldigt mycket eftersom vi var fler som ville gå först på fairway. Det blev då nästan lite halv-jogg ute på banan idag. För er som tycker att det här låter lite konstigt så är tanken med att använda detta i matchspel att man går som en vinnare för att visa motståndaren att man är stark och samtidigt smittar den energin över sig till spelet. Det här blev lite komplicerat kanske men jag hoppas ni förstår lite vad jag försöker berätta.

Åter till matchen... Jag spelade riktigt bra golf och vann min match mot Emma med 6/4. Jag är riktigt nöjd över att spelet fungerade så bra och det visar verkligen på att all träning ger resultat! I samma boll spelade Anna (REG) mot Robin (RIG) en singelmatch mot varandra som slutade med vinst för Anna med 5/4. Vi lyckades alltså plocka hem två pinnare till lag REG, men det räckte tyvärr inte för att kunna vinna totalt. RIG hade ett stort förstrång inför dagens singlar då det ledde stort efter foursome och bästbollmatcherna.

Jag älskar verkligen matchspel och det får mig att lyckas höja min golf en nivå. Jag vet att det är många med mig som älskar kampen man mot man och det blir en tävling med mycket press och nervositet, vilket i sin tur är grymt bra träning att utsättas för!

Årets golfare 2010!

För ett par dagar sedan fick jag ett sms från Anna på Enköpings golfklubb och där stod de att styrelsen på klubben har utsett mig till årets golfare 2010. Jag blev otroligt glad då jag fick veta det och det känns skönt att få utdelning för all träning som jag lägger ner. Det är saker som dessa som kan höja motivationen ytterligare lite högre till att träna ännu hårdare och det är precis vad jag ska göra nu! För varje dag som går här nere i Spanien blir det tuffare och tuffare att varje dag orka ladda om och hitta ny energi. Men eftersom vi är ett så härligt gäng som peppar och stöttar varandra så orkar man med det. Jag har Emma vid min sida som peppar och stöttar mig lite extra och det betyder obeskrivligt mycket att ha henne som vän!

Åter till Årets golfare. Deras motivering löd på följande sätt:
Styrelsen har utsett Josefin Odenring till ”Årets Golfare” 2010 med motiveringen:
Josefin Odenring har under säsongen 2010 gått från hcp 4,0 till 0,8, mycket imponerande. Två mycket fina tävlingar, Skandia Tour elit flickor på 4 över par på 54 hål resp 5 över par på 36 hål har också vägt tungt i bedömni...ngen. Josefin har alltid ställt upp på klubben, som juniorledare, hjälpt till i kansliet m.m. Josefin är alltid glad och trevlig och mycket omtyckt av alla på klubben.

En annan rolig sak som kan nämnas är att jag plus de andra spelarna som tillhör Upplands golfförbund idag blev intervjuade över telefon av UNT. Jag fick ett par frågor som jag svarade på och det ska bli roligt att se vad de skriver ihop utifrån det. Så nu får vi hålla utkik efter det framöver.

Nu ska jag sova! Normalt sätt då man är hemma händer det aldrig att man lägger sig före nio, men nu är man så trött och behöver all sömn man kan få för att ladda om inför en ny härlig träningsdag.

Sovgott!


Lite bilder från underbara Spanien!


Jag och en stooor palm!


Dagen lunch! Alla var väldigt nöjda och det smakade väldigt gött!


En "fin" bild på Emma och mig!


I solen med en kaffe i handen efter lunchen.


Louise på puttinggreenen.


Gårdagens goda fruktsallad


Underbart väder!

Nu börjar vår lediga dag som vi haft idag att lida mot sitt slut och vi har precis ätit kvällens middag bestående av spagetti och köttfärsås. Vi har haft en riktigt bra som har varit lugn men vi har ändå gjort en massa roliga saker. Morgonen startade med ett avsnitt Gossip Girl i sängen då vi vaknade. Därefter tog vi en lång frukost innan vi gjorde i ordning och och gick ner till golfbanan. Emma tränade lite puttningen med vår tränare Johanna och under tiden som hon gjorde det började jag att ta lite bilder till mitt projektarbete. Då de var klara med träningen körde vi en liten puttmatch innan lunch. Dagens lunch i klubbhuset var ingen höjdare men vi fick i oss lite bränsle för att orka med dagen. Efter lunch gick vi ut och satte och i solen med en varsin café con leche och nöjt av det underbara vädret, som idag har varit strålande sol och inte ett moln på himlen. Jag skulle gissa på att det har varit runt 20 grader idag!

Efter en härlig stund i solen med en god kaffe fortsatte jag med fotograferandet av bilder till mitt golfhäfte som jag gör som projektarbete och jag hade då Emma som hjälp. Jag är riktigt nöjd med resultatet av biderna och det ska bli roligt att placera in dem i häftet.

Då klockan var runt två drog vi oss hemåt och direkt vidare ner till Johanna, Ebba och Emelie som låg vid poolen och njöt av solen. Där låg vi tjejer i en och en halv timme och pratade, solade och bara tog det allmänt lugnt. Det var en riktigt skön stund på dagen då man bara kunde slappa alla tankar på golf och slappna av.

Självklart kan man inte ligga så hela dagen utan eftersom Emma och jag bjudit över Johanna på en liten överraskning till oss gick vi hem och fixade med det. Vi hade planerat att ute på vår ballkong bjuda på fruktsallad, spela yatzy, göra ansiktmask, måla naglarna och bara sitta och prata. En riktigt tjejstund alltså. Den stunden fick tyvärr avbrytas då stackas Rebecca gjort illa knät på fotbollen som vissa var iväg och spelade vilket resulterade i att det var tvunga att åka in til sjukhuset. Vi alla hoppas att det går bra för henne och att det inte är något allvarligt.

Nu ikväll gick Emma och jag ut på en promenad och såg oss omkring lite och tog en massa kort på omgivningen. Resten av kvällen kommer att bestå av lite plugg och sen väntar sängen. Imorgon väntar en ny härlig dag på jobbet med en massa träning. Dagen kommer bland annat att innehålla lite tester, stationsträning samt egen träning. Vi är nu utvilade och taggad på att återigen ligga i med hårdträningen!


Johanna vid poolen.


Jag testade på hur temperaturen i poolen var och det var alldeles för kallt för att kunna bada enligt mig.


Idag hade vi strålande sol och som ni ser på bilden klarblå himmel, UNDERBART!


Emma som försöker likna en ananas!


Uppdukat på ballkongen inför dagens tjejstund.


Ansiktsmasker, yatzy, kortlek och nagellack uppdukade inför vår överraskning till Johanna.


Emma njuter av den goda fruktsalladen!


Johanna som är strålande glad!


På kvällen satte jag mig ute på ballkongen igen och åt lite av resterna av fruktsalladen, mums!


Det blååååser!

Idag regnar det inte, men istället så blåser det fruktansvärt mycket. Det är inget som hindrar oss utan vi tar vara på dagen och ser möjligheterna i att träna i vind vilket är väldigt bra. Emma och jag ska dessutom ut och spela nio hål i eftermiddag från vit tee för att träna längre fel. Med mycket vind blir det även ännu lägre vilket blir en rolig utmaning.

Just nu sitter vi och äter lite frukost bestående av gröt och knäckebröd. Igår fick vi äntligen knäckebröd så vi har njutit extra mycket av denna frukost.

Dessutom sorten som är min favorit hemma i Sverige!

Nu ska vi strax ut och träna en stund och för både min och Emmas del blir det puttning. Därefter är det hem och ladda inför Coopertestet som vi ska göra vid kl.11. Det är ett konditionstest som går ut på att man ska spring 3 km så fort man kan. Väl efter det blir det lunch och därefter stationsträning fram till kl. 16.

Då Emma och jag ska spela från vit tee i eftermiddag så ska vi köra en match mot varandra. Vi kommer även att kasta ut en extraboll för att träna lite wedgar samtidigt.

Dagarna här nere går otroligt snabbt och nu börjar autopiloten att gå av sig själv. Vi har våra rutiner som återupprepas alla dagar och man vet att då klockan ringer 6.40 på morgonen är det bara gå direkt till garderoben och hoppa i fyskläderna för morgonfysen kl. 7. Imorse var vi dock inte så sugna på att stiga upp eftersom både Emma och jag sovit väldigt dåligt den här natten. Både känner att vi bara legat och vänt oss och sen har man vaknat flera gånger av vinden som låter så mycket utifrån.

Nu är det dags att gå ut och träna lite. Ha det bra allihopa!


Regn, regn å ännu mera regn...

Just nu sitter jag här ensam i lägenheten och tänkte skriva lite på bloggen för att uppdatera er alla. Emma är just nu iväg och sitter hemma hos Patric och pluggar matte. De ska ha prov imorgon, så därför får jag tillbringa min kväll själv. Det gör inte så mycket eftersom det är skönt att bara ta det lugnt, med tanke på att jag är väldigt trött efter all träning.

Dagen har bestått av fystester på förmiddagen, utbildning med Peter om bollflyktslagar (efter lunch), där vi även testade på att slå lite olika skruvade slag. Det var roligt, lärorikt men samtidigt ganska svårt att förstå teorin till en början, men till slut föll polletten ner och jag förstod allt. Alltid lika roligt att lära sig nya användbara saker.

Fystesterna gick för min del väldigt bra och jag är hur nöjd som helst! Vinterns alla timmar på gymmet har gett resultat vilket visas i både resultatet på fystesterna, samt att jag slår längre med mina järnklubbor.

I år har vi verkligen inte tur med vädret och även idag har det regnat en massa. Det är väldigt tråkigt, men det gäller samtidigt att bara gilla läget. Imorgon ska det troligvis också bli regn och dåligt väder men sen ska det för hoppningsvis vända och bli bättre. De flesta av oss här nere trotsar ändå det dåliga vädret och kör på med en massa träning ändå och det är grymt att se alla kämpa på så!

Nu ska jag lägga huvudet på kudden och ladda med lite sömn inför morgondagen då 18 hål spel och en massa egen träning väntar!

Sovgött!

Vi har tvättat!


Våra gardinstänger är fulla av tvätt just nu.


För er som undrar är de fina torklinorna våra hopprep! Vi är bra på att hitta våra lösningar måste jag säga!


Slutresultatet!


Emma trär upp kläder på gardinstången.


Lite blandade bilder från Spanien!
Alltid lika härligt glada Emma!


Min nya golf-pose!


TRX-träning hemma i lägenheten. Vi satte fast den i toalettdörren och körde sedan stenhård träning för överkropp.


Ett annorlunda sätt att hålla ett paraply på!


Emma bjuder på ett härligt leende under sitt paraply


Sofie och jag är väldigt glada trots allt regn!Foursomespel!

Idag väntar 18 hål spel och på eftermiddagen är det egen planerad träning som gäller. Spelformen idag är foursome tillsammans med den man bor med, i mitt fall Emma och vi är laddade till tusen. Det kommer både bli slagspel så att alla tävlar mot alla men vi kommer även att köra en match i bollen som vi spelar i. Vi kommer att möta Johan och Anton som går i 2:an.

Då vi spelar har både Emma och jag saker som vi ska tänka på och jobba med. Exempel på vad jag har är att vid puttning ska jag gå mer på instinkt och då jag ställer upp mig till bollen är det bara till att slå den och inte tänkta så mycket då jag står över bollen. Det är en övning som jag fick av Jonnie igår och som jag ska använda mig av för att hitta till den bra puttningen. Det andra jag är att jag inför varje slag ska andas ut en sista gång för att slappna av och känna att jag då håller lösare i klubban och på så sätt vågar släppa löst allt och bara slå! Emma ska jobba på att vara beslutsam vid varje slag samt att ta in alla bra slag i kroppen med en bra känsla så att hon kommer ihåg dessa (ASSA).


I eftermiddag ska jag göra ett puttest (50-bollen), träna teknik på rangen och sist av allt köra en övning med Emma som heter wedgekampen. Nu hinner jag tyvärr inte skriva så mycket mer för jag måste göra mig i ordning och fixa bagen och allt inför dagen!

Ha en toppenbra dag! Vi hörs!


Efter regn kommer solsken!

Gårdagens regnaoväder är nu borta och idag strålar solen. Vi sitter och äter frukost nu och ska snart bege oss ut och träna i det underbara vädret. Shorten åker på och det blir träning fram till solen går ner ikväll. Dagen startade vi med den traditionella morgonfysen kl. 7. Vid nio drar vi igång med stationsträning som vi elever själva har planerat i våra grupper som vi är uppdelade i. Därefter lunch för att ladda på med energi inför testerna som vi ska göra i eftermiddag. Det är samma tester som vi gjorde andra dagen och jag tror att vi alla räknar med att förbättra oss en hel del. Vi kommer att köra 8-bollstestet som är ett närspelstest samt 36:an som är ett kort-puttest. Efter testerna idag är det egen planerad träning och då ska jag träna teknik på rangen och avslutad dagen på trehålsbanan och träna längdkontroll med wedgarna. Det är alltså en fullspäckad dag som väntar och energi är på topp för att träna, träna å träna!!

Ha en bra dag!

Passar på att bjuda på lite bilder:

Baconsallad som egentligen skulle ha blivit kycklingsallad, men eftersom inte kyckling hann bli klar i ugnen innan vi skulle på möte, så fick vi lösa det på så sätt att vi steka på lite bacon och istället åt en kycklingsalad dagen efter.


Emma i full fart med att laga spagetti och köttfärsås!


Maten som vi fick efter tränarnas första inhandling av mat.

Kanske inte de allra roligast bilderna, men jag lovar att bättra mig och ska ta mer bilder så att jag kan visa allt.


Livet rullar på här nere i ett regnigt Spanien!

Det har varit lite dålig uppdatering de senaste dagarna och det beror på att dagarna har varit fullspäckade med en massa träning och på kvällarna har jag varit så himla trött. En typiskt dag för oss ser ut på följande sätt:
* 7-8 morgonfys
* 8-9 frukost, dusch & göra sig i ordning
* 9-12 träning
* 12-13 lunch
* 13-19 träning
* 19-20 middag & dusch
* 20-20.30 kvällsmöte
* 20.30- kollar igenom planering för morgondagen, fixar med saker i lägenheten och sängdags. Emma och jag har lagt oss före tio alla dagar och avslutar alla kvällar med att kolla på ett Gossip Girl avsnitt. Därefter somnar vi så fort vi lägger huvudet på kudden. Då vi vaknar upp startar denna cirkel åter om igen och vi köra stenhårt med en massa träning.

Golfträningen består av olika delar: stationsträning, tester, utbildning, egen träning & spel på banan. Vi har hittills hunnit med två 18 håls varv!

Stämning mellan alla i gruppen är på topp och alla tränar på stenhårt. Det är roligt att se och man inspireras med alla och vi skapar tillsammans en stor utveckling! Jag själv känner att min motivation till träning är på topp och jag älskar de långa och fullspäckade träningsdagarna! Livet här nere i Spanien är alltså underbart!

Just nu sitter jag i klubhuset och ska fixa med en massa saker, så som träningsplanering, skolarbete och det sociala hemma med alla (blogg och skype). Anledningen till att jag inte är ute och tränar är för att regnet öser ner utanför och de har sagt att det ska komma upp till 50 mm regn. Det har regnat hela natten och banan är nu väldigt blöt och pga det stängd. Det blir ingen träning fram till lunch. Det kan eventuellt bli träning på eftermiddagen om regnet avtar. Vi sitter nu ett gäng i klubbhuset och gör en massa annat som måste fixas som jag tidigare nämnde. Efter lunch kommer vi ha lite ledarutbildning tillsammans med Johanna!

Vi har haft riktigt bra väder de två dagarna innan denna med stålande sol och shortsen på. Igår kunde jag konstatera att strumpranden börjar göra sig synlig igen och det är skönt att solen ger lite färg.

Som ni märker rullar dagarna på här nere på och vi har hela tiden saker att göra. Det har snart gått en vecka av detta läger och man kommer mer och mer in i alla delar av golfen och känner ständigt en förbättring som skapar ännu mer motivation till att träna.

Jag hoppas ni har det bra där hemma och att snön smältar så att banorna i Sverige kan öppna så snart som möjligt då vi kommer hem!

Ha det bra!


Det är inte alltid strålande sol i Spanien!

Som rubriken lyder tror jag ni förstår att vi haft lite sämre väder här i Spanien idag. Faktum är att det är de sämsta vi hittills varit med om. Nu låter det väldigt hemskt, men så farligt var det inte utan vi har varit bortskämda alla andra gånger med fantastiskt väder. Jag är övertygad om att solen och värmen snart kommer!

Det har varit en väldigt intensiv dag med massa träning från 7.30-19. Dagen har innehållit fys, golftester, teori kopplat till övningar som vi sedan genomförde, samt att Emma och jag hade en "lekstund med Ronnie då vi tränade på lite annorlunda slag runt green i olika lutningar, slå högt över träd och liknande.  Det var väldigt läroriktigt och mycket roligt!

Till middag ikväll blev det korvstroganof och ris som smakade riktigt gött! Resen ikvällen har tillbringats i soffan och bara tagit det lugnt. Herregud det har bara gått en dag och jag är redan helt slut och har ont lite överallt. Men det är som det ska vara helt enkelt: träning ska kännas av både i kroppen och huvudet.

Imorgon väntar första rundan på banan och det ska bli riktigt roligt att spela. Gissar på att man kommer slå en del roliga slag som hamnar både här och där. Inga krav och förväntning med tanke på att det är första rundan för i år utan bara ut och spela avslappnat och ha roligt är det som gäller.

Sov gott!

På plats i Spanien!

Hej allihopa!

Nu är Uppsala golfgymnasium åter på plats i Spaninen, Panoramica för det årliga träningslägret. Vi kom idag och stannar till den 1 april. Vi kommer få en härlig och intensiv månad här nere. Resa hit gick väldigt bra och alla är nu på plats och dessutom med allt bagage. Inget försvann alltså på vägen vilket är skönt! Flygresan gick relativt snabbt men däremot bussresan från Barcelona till Panoramica kändes desto längre enligt mig. Väl framme på banan gick vi till klubbhuset och åt en väldigt god 3 rätters lunch som de bjöd på (sallad, köttbullar & köttfärsås & pasta, samt glass till efterrätt). Förra året åt vi all frukost i resturangen men i år blir det istället lunchen som vi äter där och tillagar frukosten själva. Det känns väldigt bra eftersom vi då får chansen till att få i oss en bättre frukost istället för vitt bröd, chokladflingor och wienerbröd som frukost..

Efter lunchen fick vi vår rumsnyckel och Emma och jag är verkligen hur nöjda som helst med vår lägenhet som har utsikt mot poolen och banan. Vi lite bilder senare på det!

Väl i lägenheten gjorde vi oss hemmastadda på en gång och packade upp allt, la in kläderna i garderoberna och allt sånt. Därefter var Emma och jag snabba med att springa och köpa internet för månaden, vilket visade sig var väldigt bra gjort eftersom det efter oss endast fanns ett kvar (då ska de tilläggas att vi endast är fyra stycekn totalt som köpt internet och det kommer därför vara långt ifrån att räcka till alla tyvärr)

Då Spanien idag bjöd oss på 15 grader och strålande sol så gick vi efter att ha fixat allt ut och tränade lite. Emma och jag körde chip och puttävling. Jag vann båda matcherna vilket resulterade i att Emma nu är skyldig mig två klubbtvättningar samt att hon ska göra tio armhävningar under kvällen! För mig känns det otroligt bra men det sitter en revanschsugen Emma bredvid mig i soffan som för tillfället pluggar matte.

Ikväll väntar kvällmöte och sen förhoppningvis en sen middag om Robin och Ronnie lyckats hitta någon mat. På mötet ska vi bl a gå igenom morgondagen som kommer att bestå av morgonfys, golftester, gruppträning samt egen träningen. Imorgon väntar alltså en fullspäckad dag med massa träning.

Nu har jag pladdrat klart för den här gången och hoppas det gick att följa med bra i mina beskrivningar. Jag lovar att återkomma inom kort och håller er uppdaterade om allt roligt och tokigt som sker här nere!

Kramar till er alla!Stora packlasset!

RSS 2.0