Regnet förstörde dagens spel

Tyvärr blev dagens spel inställt pga allt regn. Banan klarade ej att ta emot så mycket vatten och greenerna låg under vatten. Därför kommer det istället att bli 36 hål under morgondagen, med start 7.30. Det blir tidig uppgång (kl.4.45), men eftersom vi inte fick spela idag kommer jag att vara extra taggad imorgon. Nu håller vi tummarna för att vattnet sjunker undan och att det ges möjligheter till grym spel imorgon.

Vi stannade kvar och tränade en stund, men därefter har vi fördrivit några timmar av dagen i Birsta, ett gigantiskt shoppingcenter. Lunch på Ikea och lite vandring runt i olika butiker. Nu ska vi laga spagetti och köttfärsås till middag. Sedan blir det läggdags tidigt för att kunna vara pigg och uppe på tårna imorgon.


Regn i massor!

Regnet öser ner och vi är nu på väg till golfbanan. Kommer bli en blöt dag på banan, men det är bara att gilla läget och gå ut och lysa upp läget med ett leende på läpparna. Jag är laddad och det ska bli roligt att spela!!


Glädje!

Klockan ringde 5.00 imorse och det var trötta ögon som var tvungna att sätta hög fart från början med kläder och frukost. Anledningen till den tidiga uppstigningen var pga att jag och Emma skulle spela Pro-am:en idag. Jag fick spela med tre stycken från Sundsvalls golfklubb. Vi hade väldigt trevligt och spelade bra, även om det fanns många puttar som hade kunnat få trilla i istället för att rulla längs hålkanterna. Men det viktigaste en sån här dag är att ha roligt och trevligt och det hade vi verkligen!!

Imorgon startar allvaret och jag känner mig laddad och redo. Spelet känns bra och jag hoppas att puttningen kommer igång, men den är den som har saknats lite nu på slutet. Greenerna här är små, så träffar man bara greenerna kommer man att ha många och bra birdies-chanser på dessa snabba och fantastiska greenerna.

Jag slår ut kl. 11.20 och får trevligt sällskap i bollen. Målet är att gå ut och vara taggad, avslappnad, glad och hungrig efter birdies. Nu finns det inget att hålla igen på eftersom det nu är säsongens sista tävling. Ut och njuta och ha roligt! Det är trots allt den här tiden på året som är den bästa!!!

Emma och jag har det väldigt bra här uppe i Sundsvall och jag njuter av att få umgås med henne. Går inte att ha något bättre resesällskap på tävlingarna. Emma får mig att må bra och skratta varje dag! Vad mer kan man begärna? Vi delar motgång och medgång och tillsammans är vi starka och jag vet att vi förr eller senare kommer att lyckas! Igår blev det Max till middag och kanske var det den sista ingrediensen som behövdes till spelet? Vi ser spänning fram emot att se vart resultatet bär oss denna tävlingen.

"Hej hå let´s gooooooo!!!"

Norrporten Ladies Open

Nu är jag och Emma på plats upp i Sundsvall för säsongens sista Nordea. Känns tråkigt att det tar slut efter den här tävlingen. Jag känner mig redo och laddad för att ge järnet och förhoppningsvis kunna avsluta säsongen med flaggan i topp.

Imorgon står PRO-AM på schema och det är samling 6.30 så det blir tidig morgon imorgon. Det blir premiär för mig att spela en PRO-AM och jag känner mig förväntansfull och tycker att det ska bli roligt och lärorikt.

Väl på fredag drar tävlingen igång och då startar jag kl.11.20. Banan är roligt, utmanande och varierande. Första nio hålen är det bara att ösa drive så långt som möjligt, medan det under de sista nio hålen blir lite mer trixigt och inte alls lika mycket pang på. Jag gillar banan och hoppas på att den ska passa mig väldigt bra!

Ha det bra så lovar jag att höra av mig snart igen. Måste bättra mig med bloggandet så att uppdateringarna kommer lite mer ofta.

Veckans utmaning

Nu är det dags att åka takten med fysen igen så den här veckan börjar jag med "veckans utmaning" som inleds med 200 situps/dag i en vecka.

Emma, Johanna och Simone är med. Är du också?:)


Hårdträning

Det blev till slut en sjunde plats på minitouren i Rättvik. Sista dagen kändes spelet mycket bättre än vad det blev och det berodde på att puttarna inte ville gå i, samt alldeles för dåligt närspel så det blir det hårdträning med framöver!

Nu är jag hemma i Enköping igen efter nio dagar borta, Jönköping, Kil, Rättvik. Nu börjar även uppladdning inför nästa vecka då match-SM står på schemat. Så himla glad att jag kom med och jag ska gå ut och ge allt på den tävlingen.

Träningsförberedelserna är i full gång. Morgonen inleddes ett fyspass hemma på altanen i mitt trx band. Fysen glöms lätt bort under sommaren, men jag gör så gott jag kan för att underhålla den. Vi fick i veckan ett påminnande brev från school of golf om just fysen och att den inte får glömmas. Det var en ta spark i rumpan, så det är bara å kämpa på med den.

Blev en sväng ner på stan direkt efter fysen då pappa ringde och sa att han hittat jeans åt mig, 70% rea. Hela tre par blev det, men jeans behövde jag faktiskt så det var ju kanon. Med dem priserna också så gäller det att passa på:)

Nu blir det lite lunch och sedan upp på golfbanan för jobbprat och hårdträning. Nu jäklar ska formen toppas till nästa vecka.

På bilden nedan ser ni min underbara frukost från i morse. Hittade nämligen massa smultron ute i trädgården som förgyllde min frukost! Mums!


Nya tag imorgon!

Usch å fy å blä vad golf kan svänga fort. Igår spelade jag bra och stabilt och idag slog jag inte alls bollen bra och tappade därför många slag och spelade tråkig bogeygolf. Nya tag imorgon och då ska klättra i resultatlistan från min sjätte plats som jag just nu ligger på.


Full fart från morgon till kväll

Låång dag! Tidigt uppgång, resa till Rättvik, gick in banan, lunch, uppvärmning, spel, handling av mat, äta, duscha och nu ska mina trötta ögon snart få sova. Vi bor på ett vandrarhem och ligger med utsikt mot Siljan, vackert! Men huset känns lite spöklikt då det finns många mörka rum och det känns som att vi är ensamma här.. Tur att jag har biffen (Emma) med mig som skyddar mig inatt för spökena. Imorgon är det tidig morgon som gäller. Klockan ringer redan 5.00. Emma slår ut 7.30 och jag 7.40. Vi är laddad att gå ut och spela bra golf och göra massa birdies! Jag har spelat väldigt bra och stabilt idag och kom in på totalt +1 och ligger på en andra plats. Emma hade inte marginalerna med puttarna på sin sida men imorgon tror jag att de rullar i för henne. Vi har nämligen bestämt att vi ska gå i ledarboll tillsammans på omslag. Sovgott från Dalarna!


Tävlingsdax

Nu har vi precis ätit lunch och laddad upp med energi i kroppen inför första tävlingsdagen här i Rättvik. Slår ut 14.50 och känner mig väldigt laddad och förväntansfull. Emma och jag åkte från kil i morse och resan upp gick bra. Då vi kom fram gick vi banan ett varv för att få en överblick på den. Gillar banan och tror att det passar mig bra:) Efter rundan idag blir det snabbt hem till vandrarhemmet och äta, dusch och sova för imorgon blir det upp tidigt för start 7.40. Dags för uppvärmning!!


Sista ingrediensen till framgång

Har precis varit ute på en promenad tillsammans med Emmas mamma och mormor och morfar. Vi gick en väldigt mysig slinga genom skogen och passerade fryken som bjöd på en fantastisk utsikt. Längs vägen blev det lite blåbärsplockning. Emmas snälla mormor och morfar ska baka en blåbärskaka som vi ska få ta med oss till Rättvik. Även jag passade på att plocka lite så att vi kan förgylla våran grötfrukost lite. Dessutom tror jag att det är sista ingrediensen till framgång som behövs. Vi har allt annat inom oss och jag tror att blåbären kommer sätta pricken över i:et. Mums, gröten kommer bli ljuvlig! Nu ska blåbärsplockarna avnjuta en frukost tillsammans i väntan på att Emma kommer hem från jobbet. I eftermiddag blir det lite träning och förberedelser inför tävlingen som vi åker iväg på imorgon.


Värmland

Nu rullar bilen mot nästa stopp: Värmland där vi stannar tills på måndag morgon innan vi åker upp till Rättvik. Ska bli härligt att få komma till Värmland, även om det bara blir lite kort. Krokiga vägar och massa skog, men vi har inge bråttom utan tar det lugnt och njuter av bilfärden. Stämningen i bilen är på topp då vi kör lite allsång med radion! Livet på touren är bra härligt! Tänk bara alla olika delar av Sverige vi får se och upptäcka, alla fina golfbanor, alla olika boenden (både bra och mindre bra) och inte minst alla roliga stunder tillsammans med Emma, våra caddies/familjer och andra Goa golfare. Skulle aldrig vilja va utan mitt liv som golfare! Vad skulle jag i så fall göra hela somrarna?


Blandade känslor

Väldigt mycket blandade känslor man kan få för golf på en och samma gång.. Glädje, besvikelse, kärlek, frustration, vilja, ilska, revanschlust.. Ja, många ord kan beskriva känslorna till golf. Hårt slit och mycket träning och med en bra känsla i kroppen av bra spel. Men sen vill det sig liksom inte och jag får inte ut det som finns inom mig. Jag vet att man förr eller senare får utdelning, men frågan som hela tiden snurrar i huvudet är:"NÄR?" Jag tänker aldrig ge upp för jag vet vad jag vill och känner att jag har massor inom mig * skam den som ger sig * det som inte dödar det härdar * framtiden tillhör den som förbereder sig för den Missad cut nu i A6, men på måndag är det nya tag på en tävling i Rättvik som jag redan nu känner mig taggad för. Vid varje besvikelse frågan man sig själv varför man håller på med den här sporten. Men jag antar att kärleken övervinner allt och gårdagen är bara att lägga bakom sig och blicka framåt mot morgondag där de nya möjligheterna väntar! Rätt som det är lossnar det och då är det värt all frustration, alla tårar och besvikelse man tidigare genomlidit. Dags att sova och sedan vakna upp till en ny dag med nya möjligheter. "Every day is another chance to make your dreams come true!"


RSS 2.0