Sevärt

Kollade precis på den här dokumentären från svtplay och jag måste säga att den är häftig och helt klart sevärd. Elitidrott har både en fram och baksida och det här programmet ger verkligen insikt om hur hårt livet kan vara med skador och motgångar.
 
Ser otroligt mycket upp till personerna i programmet och förundras över deras målmedvetenhet.
 
http://www.svtplay.se/video/205991/medaljens-pris
 
 

Långa dagar!

Eftersom det är jobb varje dag den här veckan så blir det väldigt långa dagar på golfbanan. Först är det jobb i nio timmar som gäller och därefter måste lite träning genomföras. Igår tillbringande jag 13 timmar på golfbanan, så det blir väldigt långa dagar. Det känns som att jag just nu bara är hem och vänder för att äta och sova några timmar innan det återigen bär upp till golfbanan. Tur att jag trivs så bra på golfbanan!

SM-brons

STORT grattis till Emma och hennes lag i Karlstad som igår tog hem lag-SM-brons nere i Barsebäck! Har varit spännande fyra dagar att följa och jag har fått sett fina resultat från Emma och hennes lagkamrater! Emma är en tjej som verkligen är värd all framgång och som jag verker glädjs tillsammans med! Hårt arbete lönar sig och gör det roligt att fortsätta allt slit med träning. Inspirerande att se Emmas framsteg och det motiverar mig att själv tränatränaträna!
 
Gå in på hennes blogg och skriv ett grattis i kommentaren! emmaalfredsson.blogg.se

Regn, regn å ännu mera regn

Regn, regn och ännu mera regn. Sommar, sol och värme tycks inte vilja komma trots att alla längtar efter det. Även seriespelet som vi hade i helgen bestod av en massa regn vilket tyvärr resulterade i att bästbollarna som är en av tre delar i seroespelet blev inställt. Tråkigt eftersom bästbollen är en av de roligaste delarna. Men det är inget att göra åt det eftersom vi är helt maktlösa mot vädrets krafter.
 
Då det bara blev 18 hål på fredagen istället för 36 hål som det först var tänkt fördrev vi tid på eftermiddagen med lite shopping inne i Norrtälje. Jag har länge varit i behov av ett par gympaskor och nu lyckades jag fynda ett par till halv priset. Bra pris, sköna och i favoritfärgen rosa så det kunde inte bli så mycket bättre.
 
Enköpings damlag spelar i division 2 och i år slutade vi på en tredje plats. Nästa år satsar vi på att komma dit ännu starkare och då siktar vi på seger för att kunna ta steget upp i division 1.
 
Appropå regn, greenkeepern här på Enköping berättade för mig att om allt regn som har kommit hade kommit i form av snö istället hade vi nu haft 2,6 meter snö nu. Det är ju helt galet! Svensk sommar...!
 
Nu till veckan jobbar jag alla dagar utom lördag och all övrig tid ska jag lägga på träning. Så till veckan är det in i bubblan som gäller och vara effektiv med den tiden till träning som jag får. Vill få ut så mycket som möjligt av träningen eftersom jag nästa vecka åker till Jönköping för att spela Nordea på A6. Jag känner mig laddad och ser fram emot att tävla igen. Nordeas tävlingsprogram den här sommaren har enligt mig inte alls varit bra upplagt eftersom det blir så stora glapp mellan tävlingarna och sen kommer det fler på rad. Det hade varit roligare om vi haft en tävling varannan vecka istället. Inget man kan påverka så det är bara att gilla läget och lämna in önskemål om ändring av det till nästa år!
 

emmaalfredsson.blogg.se

Min fin och fantastiska vän Emma har även hon börjat blogga om hennes liv som golfproffs. Hon är betydligt flitigare än mig (men jag lovar att förbättra mig) och uppdaterar ofta med mycket intressant läsning och många härliga bilder. Gå in och följ henne och stötta henne i hennes satsning!
 

Små marginaler

Golfen är en sport med minst sagt små marginaler och ibland är tyvärr marginalerna på fel sida, vilket dem var för mig under Nordea-tävlingen Smådalarö här i veckan då jag tyvärr hamnde på fel sida cuten med ett poäng. Det var en speciell tävling då man spelade efter ett poängsystem istället för vanligt slagspel som det normalt sätt är. Gör man misstag på fel ställen kostar det mer än vanligt, vilket det gjorde för mig. Så trots att jag hade lägre score än vissa ovanför cuten så drog mina små misstag ner mig och det är väl det som är meningen med det spelsättet också.. Det är roligt med lite annorlunda spelformer, men då man har marginalerna emot sig så känns det surt, tungt och inte alls roligt att snubbla på mållinjen trots bra spel. Jag var fruktansvärt besviken efter tävlingen eftersom allt kändes bra och jag spelade bra och var laddad för att spela alla tre dagarna. Men som vanligt är det bara att bryta ihop och komma igen som gäller och hoppas på stople in nästa gång. Nu är det hårdträning som gäller för förr eller senare får man utdelning för det och den är alltid värd alltid värd att jobba för!!
 
Här näst väntar seriespel på Roslagen nästa helgen tillsammans med klubbens damlag. Min nästa tävling på Nordea är 2-4 augusti nere i Jönköping på A6 och jag ser redan nu fram emot den tävlingen.
 
 

RSS 2.0