Spanien, Arcos garden nästa!

Bagen och väskan är åter packat och imorgon bär det av till Arcos i Spanien för träningsläger tillsammans med school of golf gänget. Kommer bli en grym vecka fylld med massa spel och träning. Jag är laddad att ge allt under veckan. Nu hoppas vi på att vädret visar sig från sin ljusa sida, men regnklädderna är packade så inget kommer att stoppa oss den här veckan!Bloggarna på skolans hemsida kommer att hållas flitigt uppdaterade av oss alla under veckan så håll utskick och följ vår vecka i Spanien där.

För övrigt har jag haft en fantastisk helg med mamma och stig på besök! Trevligt och väldigt roligt att få träffa dem! Förutom en hel del packning har vi hunnit med en sväng på stan med lite shopping, fika och pizza. Under kvällen har vi kollat på gladiatorerna och spelat kort, samtidigt som jag har förberett det sista inför resan! Tack för att ni kom och gav mig massa med energi till att ge järnet kommande vecka!!

Hoppas på bättre internet i Spanien den här gången så lovar jag att hålla bloggen bra uppdaterad!

Adios!


Budskap!


WOE vilken vecka!!

Nu är jag hemma efter en fantastik tävlingsvecka i Spanien. Att få chansen att börja säsongen här och dessutom genomföra min första internationella tävling på en fantastisk golfanläggning har varit guld värt! Får ni chansen att spela sotogrande någon gång, gör det!! Jag har under veckan spelat sex varv och njutit av varje slag på en bana i toppskick! Jag har aldrig spelat en bana i så bra skick med perfekta fairways och grymma greener som dessutom bjudit på mycket utmaning längs vägen. Häftigt, roligt, inspirerande, motiverande, lärorikt är några ord som kan sammanfatta veckan!

Det har varit en ordentlig urladdning den här veckan både fysiskt och psykiskt, men nu när det bara och ladda om batterierna för om en vecka återvänder jag till Spanien tillsammans med schoolofgolf-gänget för en träningsvecka på arcos. Jag är mer laddad än någonsin att ge ännu mer i min träning för att utvecklas. Mycket ny kunskap under veckan och bra feedback på vad jag behöver jobba ännu mer på för att ta steg för steg mot högre nivåer ger sådan energi i kroppen.

Det finns så himla mycket att skriva och berätta om den här veckan, men just nu vet jag inte riktigt vart jag ska börja någonstans för det pågår fortfarande lite bearbetning av alla upplevelser, intryck och liknande inne i mitt huvudet fortfarande. Men här kommer lite av det kan jag få ner på papper just nu.

Måndag:
Strålande sol och underbart väder och jag var jätteglad att få vara på plats. Lite träning och sedan inspel. Det var så underbart, härligt och roligt att få komma ut på banan och spela på grönt gräs. Hela den här dagen gjorde mig så glad. Många nya intryck att smälta, men jag kände snabbt att jag trivdes väldigt bra med situationen!

Tisdag:
Under tisdagen var det träning på förmiddagen, lunch och sedan AM-AM med tre trevlig damer. En från Spanien och två från England men alla tre bosatta i Spanien. Det var otroligt skönt att få komma ut å banan och få ett varv i kroppen innan tävlingen skulle dra igång. Vi hade trevligt och jag spelade riktigt bra och skapade en go känsla i kroppen inför tävlingen. Det var första gången jag spelade en PRO-AM så med många nya intryck och erfarenheter rikare somnade en trött Josefin väldig gott så fort huvudet lades på huvudkudden den kvällen. Det kan tilläggas vi nästa varje dag gått upp mellan kl.5-6 och sedan gått och lagt oss mellan kl.20.30-21.30. Efter intensiva och händelserika dagar krävs tidig sömn för att kunna ladda om inför nästa dag och det har inte varit några problem alls att somna tidigt eftersom man varit riktigt trött efter varje dag.

Onsdag-lördag: fyra stycken tävlingsdagar
Under dessa dagar blåste det upp och vinden bjöd på lite extra utmaning ute på banan. Vissa hål blev då väldigt långa i motvinden. Första två dagarna spelade jag med en från Finland men medlem på sotogrande och representerade alltså dem, samt en tjej från Belgien. Dag tre spelade jag med en hemmaspelare och en tjej från Italien. Sista och fjärde tävlingsdagen spelade jag med samma italienska tjej samt en trevlig tjej från England. Roligt att få möjligheten till att spela med ett par olika nationaliteter.

Lördagen avslutades med en bankett där det först bjöds på snittar och lite mingel innan det sedan övergick till prisutdelningen. På killsidan vann en från Holland och på tjejsidan vann en tjej från Frankrike. Det var även Frankrikes som tog hem lagtävlingen i båda klasserna.

Under söndagen väntade en lång resdag hemåt och vi var fyra väldigt trött tjejer som återvände till Halmstad och avslutade den fanatiska veckan med att krama varandra.

WOW vilket vecka det har varit! Så igår var jag väl värd en vilodag från träning, men ändå fylld med massa saker så som uppackning, tvättning, skolarbete och annat småfix. Idag var det åter till träning, men nu när jag är hemma igenom känner jag verkligen av hur trött jag är. Det har varit en rejäl urladdning under veckan så nu är det fullt fokus på att ladda batterierna igen. Under den kommande veckan är det vila, träning, utvärdering av förra veckan och planering för den kommande veckan som gäller innan det som sagt på söndag återigen bör av till Spanien. Det kommer att blir en grym vecka fylld med massa bra träning och spel. Längtar redan nu dit, men som sagt är det lite laddning av batterierna innan dess som gäller.

Jag är mer redo, laddad, taggad, motiverad och inspirerande än någonsin att kämpa järnet mot nya utmaningar och äventyr som väntar fram över!!


Spanien nästa!

Klubborna tvättade, golffodralet och resväskan packad.. Imorgon bär det av till Spanien för att rivstarta säsongen med en tävling där! För min del är det en annorlunda start på säsongen då det är min första tävling utomlands. Det ska bli spännande, väldigt roligt och säkert väldigt lärorikt!

Imorgon tar jag och Sofia flyget från Köpenhamn till Spanien där vi möter upp Tessan och Louise som reda är på plats efter att ha varit på träningsläger där under veckan. Vi fyra kommer ge järnet under den kommande veckan och tillsammans stötta och peppa varandra till att göra det bästa! Nu kör vi tjejer!!

Jag har ännu inte drabbats av någon resfeber och jag tror det beror på att jag inte riktigt har insett att jag faktiskt åker imorgon. Men självklart ser jag oerhört mycket fram emot det och är grymt taggad!!
Jag är nöjd med mina träningsförberedelser och känner mig väl förberedd och är därför redo att pegga upp och ge järnet! Första tävlingsdagen är på onsdag och innan dess är det två dagar inspel och träningsförberedelser som gäller

Förhoppningsvis har vi tillgång till internet så vi hörs inom kort igen!

Ha det bra!

Adios!

Ps. På bilden ser ni min headcover på driven som är en gorilla. Jag har klätt upp han lite med en band runt halsen i Sveriges färger, så nu är både han och jag redo att representera Sverige! Måste säga att det känns häftigt att få säga så: "representera Sverige internationella i en tävling". Nu ska jag ge järnet och ha roligare än någonsin!!!

Jag hör av mig med länk till hemsidan där tävlingen kan följas.


Livet leker!

Ojojoj vilken fantastisk och underbar dag jag har haft idag! En heldag med massa golf! Åkte ut till arenan vid 8.30 och var inte hemma innanför dörren igen först vid 17.30.

Började dagen med ett rangepass och jag blev bara gladare å gladare för varje slag jag slog. Idag kändes allt nämligen väldigt bra och jag slog fina slag!

Därefter åkte jag, Johan, Gabbe och Philip till Vildshärad och spelade deras 12-håls korthålbana. Det är så himla roligt att spela och jag njuter verkligen av det! Att banan ligger precis vid havet, det var nästan vindstilla samt strålande sol och 10 grader varmt gjort det inte mindre bra!

Efter spelet åkte vi tillbaka till arenan för att äta lunch och ladda upp med energi för att orka med ännu mer träning under eftermiddagen. Efter lunch väntade nämligen ett pass tillsammans med Fredrik Wetterstrand och vi körde då en wedgekamp. Det är dags att börja vässa wedgespelet ordentligt nu när säsongen närmar sig med stormsteg. Även detta gick bra och var väldigt roligt och givande! Träningspasset med Wetterstrand anslutandes med en närspelstävling. Där känner man sig lite ringrostig efter vintern pga inte speciellt många slagna chippar, men det känns roligt att man nu börjar kunna träna på det igen. Min träningsdag avslutades med flaggen i topp då jag för första gången i år fick putta på en green, utomhus, i grymt skick! Arenan har nämligen en puttinggreen som de kan värma upp underifrån vilket gjort att gräset nu har börja växa och blivit grönt! Det ser ut som sommar om man kollar på den greenen! Det klippte den till och med idag så det var väldigt fint rull! Återigen helt UNDERBART!

Jag ska nu sova och kommer att somna med ett stort leende på läpparna efter den här grymma dagen! Jag längtar redan nu till imorgon då en ny träningsdag väntar som kommer att bli minst lika bra!

Kram från en trött men väldigt lycklig tjej som just nu älskar livet mer än något annat!


Nu är det över för den här gången!

Fysiologitentan är nu gjort och mitt liv kan åter börja. Jag satt mellan kl.9-12 och skrev så att pennan glödde. Inför tentan kände jag mig nöjd och bra förberedd och hade fått in mycket kunskap i hjärnan. Jag visste redan innan att tentan skulle bli svår och det visade sig att jag hade rätt. Det är väldigt svårt att känna hur det gick. Antingen gick det bra, eller så klarar jag den precis eller så gick det inte alls. Självklart hoppas jag på de två första alternativen. Jag skrev på alla frågor så det var ett steg i rätt riktning i alla fall. Nu är det tre veckors väntan innan resultatet kommer, men den tiden tror jag kommer att gå väldigt fort med tanke på att jag kommer vara i Spanien 2/3 veckor. Åh vad jag längtar till det nu! Nu är det verkligen nedräkning tills på söndag då planet lyfter från Köpenhamn mot Spanien.

Har precis ätit lite lunch och försöker nu ladda om efter tentan. Man blir verkligen helt utpumpad efter en tenta. Ska snart åka till arenan nu och träna ett par timmar i det fantastiska vårvädret, så jag får säkerligen massor av energi av det. Sedan väntar en lugn och skön kväll UTAN fysiologiplugg. Kommer säkert att kännas konstigt och lite tomt, men jag välkomnar ändå allt annat skoj jag kan göra istället för att bara sitta och läsa rad ut och rad in i boken om människans fysiologi.

Hare gött!


Längtan!

Åh vad jag längtar till mitt liv börjar igen. Just nu är det bara plugg inför fysiologitentan på tisdag som gäller, men samtidigt sitter jag och längtar till tisdag eftermiddag då det är över och tänker på allt roligt jag ska göra då:

*städa lägenheten (ja, tro det eller ej men det ska bli riktigt roligt att städa och göra det fint)
*träna massor - nu är det sista uppladdning inför Sotogrande som jag åker till nästa söndag! Åh vad jag längtar!!
*upp på stan och fixa massa ärenden
*packa till Spanien
*planera träning och sätta mål för tävlingen.
*ha möte med Sofia
*laga massa god mat från mina nya kokböcker i min nya, fina och bra wookpanna.
*njuta av "långtråkiga" kvällar då jag inte behöver plugga

Ja listan kan göras lång på saker jag ser fram emot, men nu måste jag leva här och nu och därför blir det fysiologiplugg innan jag ska laga middag och därefter avslutas självklart kvällen med fysiologiplugg (men med lite lyx av biggest loser på TVn i bakgrunden)

Hare gött!!


Stress!

Strax ska jag iväg till tåget för att åka hem mot Enköping. Ska bli otroligt skönt att få komma hem över helgen och träffa alla nära och kära och fira min 20 årsdag tillsammans med dem! Mitt liv är väldigt stressigt just nu då det är mycket som hela tiden ska hinnas med. Mest pressande och stressande just nu är skolan som för tillfället är väldigt svår och tung med en stundade tenta som kräver väldigt mycket plugg. Stressen är för hög just nu så därför blir målet för helgen att försöka varva ner och hitta tillbaka till lite lugn inombords!

Även om det är väldigt jobbigt just nu så kämpar jag och kommer att göra det ändå in i mål för jag vet att belöning väntar runt hörnet!


RSS 2.0