Tungt lastad!

Nu börjar hemresan mot Enköping. Sitter på stationen i Halmstad och väntar på mitt första tåg. Därefter blir det byte i Göteborg. Efter många timmars packande lyckades jag få plats med allt, men väskorna är sjukt tunga!! Dagens utmaning blir att ta sig av och på tågen med mitt tunga last. Annars tycker jag att det ska bli skönt med en tågresa och bara njuta av att sitta och ta det lugnt! Det har varit lite med det på sista tiden så det ska bli gött!

Nu kommer tåget! Hejsvejs!


En kontraktionscykel!

1. Bindning av ATP till myosinhuvudet bryter korsbryggan.

2. Spjälkning av ATP rätar upp myosinhuvudet.

3. Myosinhuvudet binder sig till aktin och böjs.

4. Spjälkningsprodukterna ADP och fosfat frigörs från myosin och processen upprepas.

Sådär, nu vet ni hur en kontraktionscykel (alltså hur det fungerar då exempelvis armen ska böja sig) ser ut. För mig gäller det att få in detta i mitt just nu alldeles för fulla huvud. Bara fortsätta att nöta vidare och hoppas på att det fastnar i hjärnan:)


Tröstäter

Imorgon är det ÄNTLIGEN dags att skriva fysiologitentan. Skrivet äntligen för det ska bli så himla skönt att bli av med den!!

Det är tungt, jobbigt och mycket, men jag livar upp slutspurten genom att tröstäta lite jordgubbar. Det är jag värd!:)

Borrar ner huvudet i boken fram till läggdags är det som gäller nu.


Rolig post!

Jag tycker alltid att det är roligt att få post och idag kom det här lilla paket till mig. Tack så mycket mamma! Mums!


Underbara sol!

Plugga, plugga, plugga! Ja det är det som gäller just nu. Men idag har jag samtidigt haft det väldigt gött då jag suttit ute i solen tillsammans med Julia och pluggat socialpsykologi. Nu har jag gått igenom alla delar inför tentan så nu växlar jag om och plugga lite fysiologi istället! Ombyte förnöjer, som man brukar säga!

Imorgon ska jag ha 3D-analys med James, träna golf igen efter att ha haft någon vilodag, gymma och så självklart blir det en hel del plugg också. Det är inte långt kvar nu! Bokade tågbiljett hem till Enköping idag, så nu känns allt väldigt nära. Gasen i botten i en och en halv vecka till, sen kan jag lägga undan böckerna i några månader.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/906666/images/2012/pic_203359669.jpg" class="image">


Dripp, dropp.. Ljudet utanför mitt fönster.

Det fina vädret de lovat under helgen har inte kommit hit utan här regnar det just nu. Fast mig gör det inget för då känns det bra att sitta inne och plugga som jag måste göra då jag har två tentor inom kort, socialpsykologi och fysiologi.

Fast ändå så skulle jag gärna åka ut till golfbanan och träna. Dels för att jag är otroligt träningssugen, men också för att få använda mina nya regnkläder som jag shoppade i onsdags på väg hem från Ljungbyhed. Vi stannade på Dormy-outlet i Ängelholm och jag som har varit i behov av ett nytt regnställ lyckades fynda ett riktigt bra ställ för mer än halva priset. Röda prislappar gillar vi!! Bara för att jag har införskaffat det så lovar jag att det kommer inte regn på hela sommaren;)

Åter till böckerna...


Slutspurt

Efter att ha haft en "sambo" av min fina vän Emma i nästan två veckor ekar det nu tomt i min lägenhet. Vi har hunnit med två tävlingar, massa skratt och flera koppar kaffe i soffan som är tradition då vi träffas. Alltid lika roligt och härligt att få träffa Emma!

Vi inledde säsongen med Nordea på Kristianstad och det var en minst sagt tung start då jag fick kämpa från början till slut.. Men efter det bottennappet var det bara att ladda om inför nästa Nordea på Ljungbyhed. Spelet kändes mycket bättre under den tävlingen och med grym puttning fick jag lite revansch från Kristianstad. Spelade upp mig mycket i resultatlistan under andra dagen, men de små marginalerna som är i golf var inte på min sida och jag missad tyvärr cutten med ett slag. Surt och tråkigt för jag vill mer än gärna få spela sista dagen. Det kommer nya chanser och jag ser fram emot alla kommande tävlingar som väntar!

Jag kommer vara kvar i Halmstad under två veckor till innan det bär av hem till Enköping för sommarlov. Det är intensiva dagar jag har kvar med två tentor som ska skriva, 3D-analys, fystester, match mot en skolan från Skottland som kommer hit och en hel del andra småsaker.

Idag blir det vilodag från klubborna och jag ska städa lite, gymma, till banken och avslutningsvis plugga massor! Lika bra att köra igång!

Hare gött!!


RSS 2.0