En natt på golfbanan...

God morgon!

För en timme sen kom jag hem efter att tillsammans med Jocke, August & Madde tältat på golfbanan över natten. Det var Madde som igår kväll efter träningen kom på den roliga idén och då åkte alla hem och packade saker och sedan träffades vill uppe på banan igenom och började med tältbygget. Det gick fort att få upp det och vi hoppad snabbt in i tältet för att slippa myggen. Väl inne i tältet satt vi och pratade, spelade kort och pratade lite till. Det blev en trevlig kväll med andra ord. Vi somnade runt halv 2 och vaknade sedan vi 5 igenom för då drog banarbetarna igång och klippte.

Det var länge sedan jag tältade sist och det var en rolig kväll vi hade. Dock föredrar jag nog att sova i min mjuk säng istället för idag känns kroppen nämligen lite mör.

Nu tänkte jag sticka ut och spring en liten runda för att få igång kroppen litegrann och köra lite styrkeövningar ute på gräsmattan. Sedan väntar ännu en dag uppe på golfbanan där jag ska träna.

Ha en bra dag!


Enköpings damlag vann seriespelet!

Yes, vi vann seriespelet div 2 vilket kanske inte var helt otippat eftersom vi ledde med 36 slag efter första omgången. Slutresultatet blev en segermarginal på 45 slag!

Nya golfskor!

Här är en bild på golfskorna som jag just har beställt!


Enköpingsduon som dominerar!

Några bilder på mig och Madde från igår på tävlingen!








Två tävlingar i rad har vi kommit 1:a och 2:a. Vill påstå att Enköping dominerar där ute just nu!

Vidare till JMI final!

Hejsvejs!

Igår var jag och spelade JMI på Haninge. Banan var i riktigt bra skick och vi hade kanonväder. En liten roligt sak som hände med det fina vädret vad att jag hade linne på mig och Madde hjälpt mig att sörja in axlarna för att jag itne skulle brännan dem. Detta resulterade i att jag nu har Maddes hand på min vänstra axel. Hon måste haa lagt handen på axeln det sista hon gjorde så nu ser man att det är ltie ljusare med mönster av en hand, haha.

Igår slog jag grymt bra drivar och puttade sjukt bra, däremot slagen där i mellan fungerade inte helt bra, men jag fick ihop det väldigt bra ändå och det är huvudsaken. Om jag ska beskriva det lite närmare kan jag säga som så att mina första nio hål igår gick jag +2 med endast EN greenträff. Det tyder verkligen på att puttningen stämde väldigt bra. Min driver och putter gjorde att jag kom på en 2:a plats vilket gav mig en plats i den stora JMI final. Jag är så himla glad och nöjd över att jag kommer få spela den i september.

Klicka här för att läsa om tävlingen på Upplands Golfförbund

På mina fyra senaste tävlingar har jag nu fått ihop ett ganska bra facit: 1, 3, 2, 2. I helgen kommer förhoppningsvis ytterligare en seger då vi ska spela seriespel med damlaget på Söderby. Inför sista omgången leder vi med 36 slag och målet är att utöka den ledningen ytterligare lite till.

En halvbra dag

Hejsansvejsan!

Min dag idag har varit bra och jag har haft lite små saker att göra hela tiden. Tog det ganska lugnt på morgonen och gjorde iordning mig och åkte upp till golfen där jag sen åt en god lunch tillsammans med Madde och några andra. Jag åt pasta med kassler och vitlök och det var väldigt gott, dock tog det väldigt lång tid för mig att äta upp det. Det är några som på sista tiden kommenterat att de tycker att jag är väldigt långsamt, vilket kanske är båda bra och dåligt. Nog pratat som mat och ät-tempo.

Efter lunch tränade jag lite puttning och därefter gick jag ner för att träna wedgar på övningsfältet. Tyvärr så var det inte så himla roligt att träna idag och jag kände mig inte så motiverad. Vet inte vad det beror på men jag tror att det enbart var något tillfälligt bara idag. Jag avslutade passet lite tidigare än planerat och åkte hem och satt och skrev lite scoreanalyser in på datorn från de 2 senaste tävlingarna.

Vi fyra idag kom EP (Enköpings Posten) hem till mig för att göra ett reportag och mig och Madde för att skriva lite om hur det gått på senaste tiden, vilket för min del är väldigt bra vilket känns superskoj!!

Efter intervjuen satt jag på mig träningkläderna och sprang ut på en springtur. Jag skulle väldigt gärna älska att springa men jag tycker att det är ganska tråkigt tyvärr. Fast om man pressar sig till att göra det till en regelbunden vana kanske det blir något som jag lär mig gilla.

Till middag idag hade mamma gjort mycket god lax, med potatis och en spenatsås till.

Nu ikväll ska jag mest ta det lugnt, sitta lite vid datorn, kolla på Lotta på Lisseberg och därefter Beck. Jag tror även att jag ska sätta mig och skriva en sammanfattning från de senaste tävlingarna så att ni får läsa lite om hur det gått.

Ha en härlig kväll, kramkram

En ny träningsdag

Hejsan!

Nu på förmiddagen har jag och Madde varit nere på gymmet och pumpat lite, dock hann vi inte klart med allt som var tänkt pga att det stängde tidigare än vi visste om. Menmen, jag slutförde det sista hemma. Det är väldigt skönt att träna fys och man blir härligt pigg resten av dagen då. Nu ska jag ta och duscha, äta lite lunch och sen ska det bära av upp till golfbanan där dagens tränings fortsätter. Idag ska jag först stå på rangen och kolla av lite GUBBS och sen köra målträning med utslag och lite järnslag som mellanslag. Efter det är planen att jag ska köra två olika chip-övningar.

Ikväll ska vi äta tacos, mums. Sen har jag en massa andra saker att fixa så det blir ingen lung stund idag i alla fall. Fast på ett sätt är det bra att jag har massor med saker att göra så att jag inte lbir rastlös.

Ha en bra dag!

Läsvärt!

Klicka på följande länkar för att läsa lite smått och gott om mig på Upplands golfförbund:

Min 3:e plats från JMI på Vassunda i tisdags - klicka här

Min 2:a plats från Segmenta Masters på Uppsala i onsdags - klicka här

Min seger på Skandia tour Riks på Gumbalde på Gotland - klicka här


Bilder från Gotland


Jag håller mitt tacktal!


En väldigt trött Josefin tillsammans med sina priser.
* Pokal
*Rosa PEAK-keps
*Ett gotlandsfår
*1500 kr i presentkort på golfstore


På båtresan hem satt vi och spelade kort

Största framgången hittills i karriären!

Jaaaaa, jag vann Skandia Tour Riks 4 på Gumbalde på Gotland. Efter 3 mycket stabila rundor har jag nu vunnit min första riks tävling vilket innebär att jag nu får ett wildcard och kan ta steget upp till ELIT. Jag är så jäkla glad men det är svårt att fatta hur bra det är.

Imorse när jag ställde mig på första tee fick jag dessutom veta att min -1 igår var nytt banrekord. Coolt, det är första gången jag satt banrekord: Dock så blev jag av med det idag då Fredrika förbättrade rekordet med ett slag. Det var roligt att ha banrekord över ett dygn i alla fall.

Första nio hålen gick lite halvdåligt och jag gick +4. Jag kände att självförtroendet inte var helt på topp och det kändes som att jag var typ lite "rädd" eller något. Men vid varvningen hände det något i mitt lilla huvud och jag gick ut och spelade de sista nio hålenn FULL med självförtroende vilket resulterade i -1, +3 totalt alltså. Jag var lite nervös på sista hålen och det var med darrande händer som jag markerad bollen på sista hålen. Jag hade slagit upp mitt andraslag 3 meter från flaggen. Då jag slagit till birdieputten gick den rakt mot hål och jag var precis på väg att knyta vägen då det blev koppsnurr. Jag hörde ett nej bland de som stod och kollad på sista hålet och det var precis så jag tänkte själv. Jag kunde slå i par putten väldigt lätt och jag var nöjd med rundan.

Målen som jag jobbar med under mina tävlingsrundor har gått bra under den här tävlingen. Jag har haft väldigt bra mål att jobba med och har till 85% följt dem. Det var ibland som mina tankar svävade iväg på annat (resultatet) men jag sa till mig själv snabbt då att forrtsätta fokusera på processerna.

Följande priser fick jag för min första plats:
* En pokal
* Ett Gotlands-lamm (prydnad)
* Presentkort Golfstore 750 kr
* En rosa Lyle & Scott tröja som dock var för liten, så istället böt jag till ytterligare ett presentkort för 750 kr samt en rosa PEAK keps.
* Slutligen fick jag en stor låda godis av paret som vi hyrt huset av. Han hade fixa priser till oss tjejer som bodde i huset. De var verkligen supergullig och gjorde allt för att vi skulle få en toppen bra resa på Gotland. Åker jag tillbaka till Gotland kommer jag absolut att bo i deras hus som de hyr ut. Det var ju ett supermysigt hus och tillgång till pool dessutom är aldrig fel.

Just nu sitter jag på tåget mellan Stockholm och Enköping på väg hem och det är en supertrött Josefin som längtar efter duschen och sen sängen. Imorgon ska jag passa på att sova ut lite och sen väntar träning, träning och ännu mera träning. Jag ska även försöka få tag på Camilla som det var jättelänge sen jag träffades och jag längtar efter att få umgås med henne.

Ha det bra alla!
Kramkram från en superglad, nöjd och stolt Josefin

PS. Tack för alla snälla och peppande kommentarer. Jag blir så glad då jag läser dem!

Livet är underbart!

Idag har det verkligen gått superbra och jag är jättenöjd med de första 36 hålen av tävlingen. Efter första dagen leder jag med 2 slag. Första 18 hålen gick jag +2 och andra -1. Extra roligt är att jag aldrig tidigare har gått under par så det känns superkul! Jag har spelat väldigt stabilt med 3 birdies, 4 bogeys och resten par vilket resulterade i +1 på 36 hål. Mitt bästa resultat någonsin! Ska jag nämna en sak som har gått lite mindre bra idag är det puttning, jag har hela tiden rullat i alla parputtar men birdie-puttarna har inte riktigt velat gå i idag.

Känslan jag hade på inspelet då jag var lugn och hela tiden slog ett slag itaget höll jag kvar vid idag och ska göra allt för att göra även imorgon. Jag lär hela tiden känna mig själv bättre och vet hur jag ska göra saker för att kunna prestera mitt bästa.

Imorgon är en ny dag och ny möjligheter till att spela bra golf.  Nu gäller det för mig att inte tänka på hur jag ligger till och räkna scoren och allt. Jag ska bara gå ut och köra, göra mitt bästa och ha roligt. Följer jag mina processmål vet jag att jag kommer göra mitt bästa imorgon och mer kommer jag inte kunna göra. Det gäller att hålla nerverna i styr (de var framme under de sista hålen på första rundan, men jag lyckades hantera de ganska bra).

Nu ska jag sova en underbar sömn med ett leende på läpparna över dagens prestation, samt samla en massa energi tills imorgon, för nu jäklar ska jag hålla i och spela grym golf!

Sov gott på er alla!
Massor med kramar från en superglad Josefin

PS. Det pratades om att min -1-runda kanske är nytt banrekord så nu får jag vänta med spänd förväntan tills imorgon och se om det är så.

RSS 2.0