Hemma i Enköping

Nu är jag hemma i Enköping och det känns väldigt skönt att få  komma hem under helgen och träffa alla, även om jag har det väldigt bra i Uppsala!

När jag kom till Enkping kom farfar och hämtade mig vid bussen och jag åkte ner till farmor och farfar och träffade dem litegrann. Det var mysigt eftersom jag inte träffat dem på länge. Sen kom mamma och hämtade mig och vi har ikväll ätit pizza. Riktigt gott eftersom det var väldigt länge sen sist nu. Nu ligger vi i soffan framför TV och kollar på friidrott ock tar det lugnt.

Imorgon åker mamma och Johanna iväg på en fotbollsmatch Johanna ska spela, men jag ska stanna hemma och vara uppe på golfen och träna har jag tänkt.

Ha en bra kväll!

Nystädat

Hej!

Direkt då jag kom en från skolan idag satte jag igång och dammsög och torkade golvet i mitt rum så nu är det rent och fint. Just nu ligger jag i min säng med datorn och kollar lite. Tror att jag ska sätta på en film snart och förhoppningvis somna ett litet tag. Jag är så himla trött! Måste vara pigg ikväll för då har jag tänkt åka till SATS och träna. Nu är jag verkligen kommit igång med fysen igen vilket känns väldigt bra. Jag ska också packa ihop kläder och lite sånt som jag ska ha med mig hem i helgen för jag åker direkt från skolan till bussen. Ska bli skönt att komma och och träffa alla litegrann för sen kommer det bli ett par helger då jag inte kan komma hem. Nästa helg är det tävling i Värmland, helgen efter det kommer kusin Isabelle till mig och ska vara här hela helgen och ytterligare helgen efter det åker jag ner och spelar JMI-finalen i Haverdal, Halmstad. Jag är väldigt taggad och ser fram emot finalen väldigt mycket. Det är det som är mitt stora mål just nu som jag tränar mot. Kommer bli en bra avrundning på säsongen.

Igår morse när jag kom ner och skulle cykla till skolan, men då var min cykel borta, den hade blivit stulen. F*n vilken otur jag kan ha med cyklar. Jag har blivit av med 3 i Uppsala och en i Enköping bara sedan jag började i gymnasiet. Dock så hittade jag min andra cykel som blivit stulen här i Uppsala och fick tillbaka den av polisen nu efter sommarlovet. Tillbaka till igår i alla fall. Jag blev riktigt arg på de jäkla människorna som inte kan skilja på mitt och ditt. Som tur var hade jag en till cykel här som jag kunde använda då jag skulle till skolan och sedan skulle jag polisanmäla cykeln senare under dagen efter skolan. På vägen hem från skolan cyklar jag och Emma tillsammans och då vi har typ 500 meter kvar hem ser jag en gul cykel och säger åt Emma att vänta lite. Jag cyklar fram till den och inser på en gång att det är min stulna cykel, jag blir superglad eftersom det trots allt var en ganska fin cykel. Jag ser att låset sitter kvar på cykeln och tar fram min nyckel för att låsa upp det, men jag ser då att "tjuvarna" klippt upp låset. Men i alla fall, jag tar med mig cykel och går hem och låser fast den i cykelstället. Det verklar inte spela någon roll hur mycket jag låser mina cyklar, så nu är det bara hoppas på att jag får ha min cykel ifred! Nu har jag tagit kort och skrivit upp nummer på båda cyklarna så att jag har om någon av de skulle bli stulna igen...

Nu ska jag lägga mig och läsa en fysikläxa som jag har och sen försöka sova en timme. Sovgott!
Städat och fint!

Nu har allt dragit igång på allvar igen

Hej på er alla!

Nu börjar man på allvar verkligen komma in i "skolvardagen" igen. Lärarna är sig lika och älskar att ge oss massa arbete, fast på ett sätt är det väldigt roligt... Ikväll ska jag sitta och jobba utan så mycket som möjligt eftersom jag precis fått alla de olika uppgifterna (i engelska, svenska och kemi). Jag har bestämt mig för att under den här terminen verkligen göra allt på en gång och inte skjuta upp saker för då vet jag bara att vi får fler saker till samma dag och då sitter man bara där någon kväll innan och är stressad.

I morse hade vi teori med golfen och fick igen lite om utvärdering av säsong. Säsongen är inte riktigt slut än men vi håller på och förbereder oss och får öva genom att göra utvärderingar på lite annat inom golfen. De där teori-lektionerna är riktigt bra och jag lär mig massor med bra saker att ta med mig i framtiden.

I skolan idag har jag tre lektionen, kemi, fysik och svenska. Efter skolan cyklade jag hem en snabbis och böt om för att sedan ta mig till SATS där vi hade fys med Jonnie. Killarna körde på med eget, medan vi tjejer fick ett grundträningspass som vi ska köra i ett tag framöver. Det är ett riktigt roligt pass där vi använder oss av skivstång, vikt och pilatesboll. Det är ett styrkepass som kör igen hela kroppen. Nu jäklar ska jag satsa massor på fysen och se till att bli grymt stark framöver.

Till middag ikväll blev det kassler, ris och wokgrönsaker som mormor gjort till mig, riktigt gott! Tack snälla mormor!

Nu sitter jag här inne på mitt rum och ska dra igång med lite plugg någon timme. Sedan blir det ganska tidig sänggång ikväll eftersom jag är ganska trött nu.

Ha det bra!

Lördag

Johanna har varit här och sovit hos mig till idag och vi hade en riktigt mysig kväll tillsammans igår. Vi lagade väldigt god mat, kyckling, bulgur, sweetchili-sås och en sallad. Ellinor och Louise kollade också förbi så vi satt och kollade lite på friidrott. När det var slut och tjejerna gått hem till sig skulle Johanna och jag kolla på film, men både vi var så himla trötta att vi inte kolla klart.

Vid 2 kommer Mikaela och hämtar mig och Ellinor så ska vi åka hem till henne och vara med på hennes avskedsfest (hon åker till USA imorgon för att gå på collage där).

Igår var jag och hämtade min stulna cykel hos polisen så nu har jag två stycken här i Uppsala tills vidare.

Nu ska jag ta och umgås det sista med min syster innan pappa kommer och hämtar henne. Ha en bra lördag så hörs vi, kramkram!


Dags att pumpa lite på gymmet

Nu ska Emma och jag sticka till gymmet och pumpa lite. Idag blir det 30 minuter kondition och sedan styrka mage och rygg. Jag är så himla taggad på att dra igång med en massa träning nu och fram för allt komma igång med fysen nu igen efter sommaren.

Jag hör av mig senare ikväll och berättar lite om första skoldagen och lite annat...

Sitter i min lilla lya i Uppsala

Hejhej!

Ja nu sitter jag här i min egna lilla lya för första gången och allt känns väldigt bra, fast på ett sätt lite konstigt. Det känns som att jag bara är här på besök. Lite svårt att fatta att jag faktiskt ska bo här, men jag tror att om en vecka har jag insett allt. Jag är övertygad om att jag kommer stortrivas här tillsammans med alla underbara människor och det kommer bli en tid i livet som jag aldrig kommer att glömma. Jag kommer ha så mycket roliga saker att se tillbaka på och jag är så glad över att alla hjälper mig så att jag får allt detta. Tack så mycket världens bästa: mamma, pappa, lillasyster, farmor, farfar, mormor, morfar och alla andra ni som finns runt omkring mig. Ni betyder massor för mig!

Lite om min dag idag:
Emma och jag passade på och sov ut ordentligt vilket var väldigt skönt. Efter lite frukost tog vi cyklarna ner på stan och Emma fick se lite av Enköping. Vi gick och kollade i lite affärer och Emma shoppade lite. Sen gick vi till Wikmans och satt där och tog en fick. Vi satt kvar väldigt länge och pratade om allt möjligt. Både jag och Emma har känt oss väldigt slöa idag och vi har gått och gäspat heeela dagen.

Runt fyra packade vi in våra grejer i bilen och sen åka pappa och lämnde oss här i Uppsala (jag övningkörde hit). Under eftermiddag/kvällen har jag hållt på att packa upp de sista grejerna och puttsat det sista lite på rummet, så nu känns det verkligen perfekt! Till kvällsmat ikväll blev det pasta med falukorv, mycket gott! (Till mamma: Och JAA mamma, jag vred ner plattan (haha) och brände inget.)

Nu sitter och inne på mitt rum och njuter av att det är så mysigt och hemtrevligt. TV:n är på så jag kollar lite på friidrott samtidigt som jag sitter vid datorn.

Imorgon är det dags för skolan igen och det är väl med blandade känslor som jag går till skolan igen. Det ska bli väldigt roligt att få träffa alla klasskompisar igen och dra igång med all träning på skolan. Dock så skulle jag gärna hoppa allt plugg. En positiv sak är i alla fall att vi har fått ett väldigt bra schema (superbra gemfört med förra året).

Ellinor ska sova hos mig eftersom Ebba sover hos Sofie, så jag behöver inte va helt ensam första natten i alla fall. Hoppas att sängen är skön. (Pappa: annars vet jag ju att jag har en säng hemma hos dig som står och väntar på mig)

Ha det bra så hör jag av mig igen inom snar framtid, kramkram!

Visst ser det hemtrevlig och mysigt ut?? Kan även säga att det är ännu bättre i verkligenheten...


Nu är flytten till Uppsala klar!

Ja, idag har jag flyttat in i min lägenhet/studentrum i Uppsala. Vi åkte vid 10 i morse och jhar sen hållt på ändå till 20.30 nu ikväll. När vi kom fram åkte vi och hämtade nyckeln och sen bar vi in alla kartongerna in i rummet. Då vi packat upp det mesta åkte vi iväg för att handla det sista för att få rummet bra.
Vi handlade följande saker:
*Bestickkorg
*En "palm"
* Fotogardiner till en vägg som är en tullpan
* Gardiner
* Duschdraperi
* Blommor
* En kudde till soffan

Då vi shoppat klar åkte vi tillbaka och fixade det med sista. Jag är verkligen supernöjd med mitt rum och tycker att det blev riktigt mysigt!

Här kommer lite bilder jag tog på rummet:

Vi håller på att packa upp alla lådor. Johanna sitter och spelar lite spel på datorn








Badrummet








Hallen


Min garderob






När jag kom hem stod dessa snygga skor och väntade på mig. Äntligen har de kommit!

Nattinlägg

Det har varit en lång och händelserik dag. Dagen började med att Ellinor och jag gick upp vid kvart i 8 för att jag skulle på fotvård, vilket var väldigt skönt och bra. Tack snälla farmor och farfar för att jag fick det från er. Fötterna kändes helt annorlunda efter och det var en skön känsla.

När vi kom hem igen satt vi länge och pratade innan vi satt och i soffan och kollade på två stycken beck filmer, varav den sista var riktigt dålig. Vi kändes oss väldigt slöa båda två så det var skönt med en slappa dag.

Senare på eftermiddagen åkte vi till Västerås för att hämta en soffa jag ska ha i min lägenhet i Uppsala. Vi stannade även en stund på IKEA och självklart blev det lite shopping där. Köpte en papperskorg, fotoramar, bestik och ett bord, dessa saker ska följa med mig till Uppsala nu på söndag då flyttlasset går.

Väl hemma i enköping igen åkte pappa, jag och Ellinor ner på stan och åt thai.buffé vilket var supergott.

Efter att Ellinor åkt hem nu på kvällen har jag hållt på att packa en massa och nu är i princip allt klart vilket det måste vara för imorgon finns det ingen tid alls till det. Imorgon ska jag nämligen åkte tillsammans med Ellinor till Täby och kolla på en tävling som ett par av våra killkompisar spelar. Det kommer bli en riktigt bra dag! Senare på kvällen ska jag till Bea på tjejmiddag eftersom hon snart fyller år. Och sen är det söndag och då händer äntligen det som jag har längtat och sett fram emot nu, jag flyttar till Uppsala!

Nu är det verkligen dags att sova så att jag orkar upp imorgon bitti ganska tidigt för att åka iväg till tävlingen. SOVGOTT, kramkram

En jättefin bild på söta Ellinor. Tack för två riktigt bra dagar tillsammans med dig! Vi måste göra sånt här oftare, vilket vi kommer göra redan imorgon. Det kommer bli en toppendag!!


13 augusti 2009

Tävlingen igår gick inte helt som jag önskat, utan jag slutade på en 10:e plats. Jag spelade ganska stabilt (bortsett från 3 hål) men det blir ändå inte helt bra utan nu är det de lilla sista som saknas för att det ska bli helt bra igen. Nu fungerade puttningen bättre än tidigare tävlingar vilket känns skönt. Rullar några puttar i kan man alltid rädda något slag. Nu är det slag som jag måste ta och bli säker med igen. Drivern behöver allra mest träning då den går kort och snett. Det är bara ställa sig på rangen nu och nöta på grejerna jag fått från Peter så ska det förhoppningvis bli bra.

När vi  kom till Drottningholm igår morse fick vi veta att man fick att cady. Så min snälla mamma ställde upp och gick de första 18 hålen. Därefter åkte hon och mormor iväg och hälsade på mormors bror.

På väg hem stannade vi på IKEA i Barkaby för att äta, men eftersom resturangen hade stängt gick vi runt och kollade lite istället. Självklart blev det lite shopping också. Jag köpte tallrikar och skålar, samt ett fruktfat som jag ska ta med mig till Uppsala. Nu är det inte alls långt kvar tills jag flyttar, 3 dagar! Det ska bli så himla skoj och jag längtar verkligen och känner mig förväntansfull!

Just nu sitter jag och väntar på att Ellinor ska komma hit till mig så ska vi va under dagen och hon ska även sova kvar hos mig. Vi kommer ha en riktigt bra dag tillsammans tror jag. Vi har inte jättemycket planerat bortsett från att vi ska ner på stan en sväng och kolla i lite affärer.

Ha en bra dag! Kram på er!

JMI på Drottningholm imorgon

Ja, tidigt imorgon bitti åker jag till Stockholm för att spela JMI på Drottningholm. Min mamma och mormor kommer skjussa mig så jag hoppas på att även de får en mysig dag utanför golfbanan. Jag ser framemot imorgon och hoppas på att spela bra. Under träning idag kändes det mesta väldigt bra, dock inte drivern som inte alls känns speciellt bra.  Men imorgon hoppas jag på att den är på topp igen. Om inte går det säkerligen att spela bra golf utan en driver som går 110% bra.

Om ett litet tag ska jag ta och sova så att energin är på topp till de 36 hålen imorgon.

Sov gott!

Lite kort om dagen...

Min dag idag har varit riktigt bra och jag känner att jag har förberett mig på bästa sätt nu inför tävlingen. Det ska bli riktigt skoj att spela och jag känner mig glad och riktigt sugen på att spela.

Inspelet gick bra och jag har fått bra koll på banan som är ganska kort, men med greener där det gäller att tänka efter riktigt innan man slår. Missar man på fel ställen kan bollen rulla och lägga sig hela 40 meter från hål, detta pga att det är väldigt snacka avrinningsytor. Jag tycker det är riktigt roligt och en ny utmaning eftersom jag tidigare inte spelat en bana med sådanna egenskaper.

Det har varit riktigt varmt idag, men det ska tydligen bli ännu varmanre imorgon vilket jag känner mig förberedd för. Har druckit väldigt mycket vatten under dagen och kvällen och laddat upp. Imorgon ska jag förmodligen gå med paraply, ha keps på mig och även ha en blött handuk att kunna svalka sig lite med..

Nu är det dags att sova, ska upp kl. 5.45 imorgon bitti.
Sovgott

På väg mot Linköping

God morgon!

Nu sitter jag i bilen på väg mot Linköping där jag ska spela skandia tour riks nu torsdag-fredag. Det ska bli riktigt roligt att spela. Det blev en väldigt tidig morgon då vi gick upp strax efter fem för att sedan åka kvart över 6. Farmor och farfar är så himla snälla som ställer upp och klliver upp jättetidigt och åker med mig till Linköping.

Nu ska jag sätta mig och skriva ner mina tankar och funderingar, samt processmålen inför tävlingen.

Ha det bra så hör jag förhoppningsvis av mig under tävlingens gång.


Ännu en härlig sommardag!

Ja, solen skiner ute och det är varmt och skönt. NU på förmiddagen har jag tränat lite styrka  ute i trädgården och ajg måste säga att det är en vääldigt skönt start på dagen.

Nu har jag precis ätit lite lunch och ska nu göra iordning mig det sista för att åka upp till golfen och träna i tre timmar. Därefter ska jag hem igen och packa alla kläder och allt jag behöver till riksen nu onsdag-fredag. Jag ser fram emot tävlingen väldigt mycket och tycker det ska bli väldigt roligt. Efter packningen blir det lite kvällmat innan jag åker upp på golfen igen för att ha tränings tillsammans med träningsgruppen. När den är slut kommer pappa och hämtar mig och skjussar mig till farmor och farfar där jag ska sova. Vi åker kl. 6.00 imorgon bitti (haha, varför ska man sova längre än så då man har sommarlov??) Runt 10 ska jag och Sofie spela in tillsammans och sen blir det väl lite träning under resten av den dagen.

Nu har jag inte tid att sitta här framför datorn något längre. Dags att gå upp till golfen och träna!

Ha en bra dag!

Bilder från förra sommaren!

Länge sen sist

God morgon!

Ja nu var det verkligen ett tag sen sist då jag skrev och det beror väl på att jag inte har varit riktigt sugen på att skriva. Golfen har den senast tiden gått lite halvdåligt, men jag kämpar på och vet att det kommer lossna snart igen eftersom jag vet att jag har så mycket inom mig som vill komma ut.

Nu är det inte långt kvar till skolan drar igång igen och faktum är att jag ser fram emot att börja igen. Det ska bli riktigt skoj att träffa alla igen, samt börja träningarna med golfarna. Jag ser även framemot flytten till mitt studentrum den 17:e. Tror att det kommer bli jättebra och jag tror det kommer bli lärorikt.

På onsdag morgon åker jag till Linköping för att spela riksen där. Det är min snälla farmor och farfar som ska köra mig dit och de passar samtidigt på att vara lite i deras förra hemstad. Jag kommer bo tillsammans med Sofie i deras husvagn på parkeringen och tror vi kommer ha det väldigt roligt tillsammans. Inför tävlingen gäller det nu för mig att följa min träningsplanering jag har gjort för att förbereda alla typer av golfslag. Men det viktigast av allt är nog att jag hittar en stor dos självförtroende att ta med mig. Jag vet ju att jag kan spela bra golf och fajtas med alla på riks!

Idag ska jag åka till Uppsalas golfbana och vara där under dagen och träna. Hoppas på att träffa några av mina golfkompisar där. Där ska jag även träffa Peter en stund och träna lite. Känns bra att få lite hjälp eftersom slagen inte gått helt bra på sista tiden då jag har tappat en hel del av min längd i slagen.

Nu har jag inte tid att skriva något mer, måste ta och göra mig i ordning innan min farmor kommer och hämtar mig.

RSS 2.0