Fysiologi en fredagskväll

Jag kom precis hem från Markus efter att ha suttit och pluggat mellan kl.20-23 nu ikväll, en fredagskväll..!

De andra körde en utgång men vi valde att prioritera lite plugg eftersom tentan närmar sig med stormsteg och det är massor som ska in.

Vi fick en hel del gjort samtidigt som vi hade trevligt sällskap av varandra. Vi inledde kvällen med lite Kina mat innan vi satte igång med pluggandet.

Nu är det sovdags för att orka upp tidigt imorgon för att åka ut till arenan på morgonen och träna, samt åka till vildshärad för att spela deras korthålsbanan. Därefter bär det av hemåt för att tillbringa resten av dagen till att plugga fysiologi. Den här helgen offras helt och håller till det för att hinna sammanfatta alla kapitels frågor och sedan kunna börja plugga på alla dem till veckan.

Sovgott och trevlig helg!!


Respirationsapparaten!

Det gick verkligen jättebra att plugga under kvällar. Jag var fokuserad och gick mycket gjort. Håller på att sammanställa alla kapitel från boken genom att svara på frågor till varje för att sedan ha det som underlag att plugga med. Hann klart med ett helt kapitel under kvällen vilket känns otroligt skönt! Fler sånna effektiva och bra kvällar vill jag ha framöver!


Vårkänslor!

Dagen har varit fylld med träning och jag har varit ute på arenan hela dagen, åkte 7.40 och var hemma 17.00.

Började dagen med fys där jag gick igenom mitt nya stabiltetspass tillsammans med James. Väldigt roligt med massa nya, bra och utmanande övningar som kommer göra mig ännu starkare!

Dusch och sen direkt ut för att slå. Temperaturen börjar äntligen att gå åt rätt håll och nu klarar man av att stå längre ute, utan att tappa känseln i händer och tår. Idag var det dessutom strålande sol och all snö har äntligen försvunnit och det var härliga vårkänslor som snurrande runt i kroppen och gav mig massa energi. Underbart att våren är på väg för jag längtar massor till golfsäsongen!

Miljön ute på arenan är så underbar och motiverade. Varje dag är vi flera stycken som är där ute och tränar. Vi är som en liten familj son lever tillsammans. Fysar, tränar golf, har härliga lunchstunder med lite social tid innan det blir ännu mer träning. Känner verkligen att jag är på rätt ställe där jag kommer att utvecklas otroligt mycket! Jag är verkligen oerhört tacksam för att jag får vara en del av school of golf.

Då dagarna fylls med massa golfträning finns det inget annat än att tillbringa kvällarna åt massa plugg. Just nu är det fysiologi som gäller och som vi har tenta på den 13:e mars. Det är MYCKET och SVÅRT! Frustration, press, stress över detta är vardagsmat känns det som. Men som med allt i livet gäller det att ta det tunga/svåra/jobbiga som en utmaning och bara bestämma sig för att kämpa! För jag vet ju trots allt hur fantastiskt bra det känns efteråt då det är gjort!

Eftersom det nu är kväll är det just fysiologiplugg som jag ska ägna mig åt fram till läggdags. Imorgon väntar en ny dag med fys, golfträning och en fysiologiföreläsning i skolan. Fredagskvällen får bli som alla andra kvällar, en kväll fylld med respiration, endokrina systemet, matspjälkningssytemet osv.

Nu ska jag skriva om respiration (andningssystemet).

Soliga hälsningar från ett underbart Halmstad!
Josefin


Köttfärsbiffar

Kvällens middag blev väldigt god. La ner lite extra tid och det fick jag en mycket god utdelning för. På menyn stod köttfärsbiffar à la Josefin, potatis, keso, brunsås och en riktig god sallad! Mums!


Carpe diem!

Precis som rubriken lyder ska jag fånga dagen och vara effektiv för att få så mycket som möjligt gjort idag. Det blir ingen träning idag för att dels vila men även för att plugga och fixa med alla andra saker som också måste göras.

Idag ska jag:
* lyssna på tre stycken kostföreläsningar över datorn
* skriva ikapp lite av min träningsdagbok
* planera träning och livet fram till det att jag åker till Spanien för att spela tävling under v.12
* göra köttfärsbiffar
* handla
* plugga fysiologi

Ja det är mycket som ska hinnas med idag så det är bara och sätta fart!

Ha en bra dag!


Lördagsmys!

Emma och jag har lördagsmys med jordgubbar, ananas och vindruvor! Livet är underbart i härligt sällskap! Jag njuter maximalt av att ha Emma på besök!


Blombud

Igår på alla hjärtans dag fick jag ett bud med blommor hem till dörren. Den fantastiskt fina blombuketten var från mamma och Stig! Jättemysigt att få ha lite fina blommor i lägenheten. Det står mitt i rummet på min tv-bänk så att jag hela tiden ska se dem.

Hade en riktigt bra alla hjärtans dag då det även klart att härliga Emma kommer ner till mig över helgen och det ska bli riktigt roligt och härligt att få träffa henne! Får sådan härlig energi av att umgås med henne och det är något som verkligen behövs! Speciellt nu när jag ska dra igång med allt plugg inför tentan i human fysiologi som jag har den 13/3. Faktum är att jag ska försöka komma igång med allt plugg nu i eftermiddag på allvar. Det är väldigt mycket som ska ni och det är svårt, men det är bara och kämpa för det är väldigt skönt då det är klart och man har klarat av det!

I övrigt igår så var det träning ute på arenan på förmiddagen, hem och åt lunch, iväg till skolan och hade lektion och därefter direkt till gymmet och slutligen lite middag och plugg! Så här ser typ alla dagar ut och det är verkligen full fart! Kvällen igår avslutades i alla fall mysigt hemma hos Tessan med kladdkaka och glass. Vi var åtta stycken så det var fullt hus och vi hade det väldigt trevligt tillsammans!


RSS 2.0